AK PARTİ'DEN TÜSİAD'A SÜRPRİZ ZİYARET...
DEVLET ARIKANKARA (İHA) - Başbakan Erdoğan'ın yakın kurmayları, 23 Ocak'ta TÜSİAD Başkanı Ömer Sabancı ve yönetim kurulu üyeleriyle biraraya gelecek.
TÜSİAD'ın Ankara'da gerçekleştirdiği Yüksek İstişare Konseyi toplantısında Mustafa Koç'un Van 100. Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'a sahip çıkarak yapılan muameleye tepki göstermesi ve Başbakan Erdoğan'ın Koç'u Anayasal suç işlediğini söylemesiyle yaşanan gerginlik 2 tarafın da kamuoyu önünde konuşmama kararıyla sona ermişti. AK Parti, soğuk rüzgarların estiği hükümetle TÜSİAD arasındaki havayı yumuşatmak için yeni bir hamle başlattı. AK Parti kurmayları, TÜSİAD Başkanı Sabancı'dan randevu talebinde bulundular. Kritik görüşme için tarih 23 Ocak Pazartesi olarak belirlendi. Başbakan Erdoğan'ın yakın kurmayları Ocak sonunda İstanbul'a giderek TÜSİAD yöneticileriyle biraraya gelecek. Görüşmede, parti kurmaylarının gerginliği tamamen sona erdirecek mesajlar vermesi bekleniyor.
TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Mustafa Koç, Ankara'daki toplantıda, "Van Üniversitesi Rektörü Yücel Aşkın'a reva görülen muameleyi ve uzun gözaltı süresini tasvip etmemiz mümkün değil. Bazı çevrelerin kamuoyunu etkileme çabası olarak görülebilecek bu tür davranışlar, ne yazık ki adil olacağına inandığımız yargılama sürecine ciddi gölge düşürüyor" diye konuşmuştu.
Başbakan Erdoğan ise TOBB'un düzenlediği bir toplantıda cevap vererek, "Bunu söylemeye TÜSİAD İstişare Konseyi Başkanı'nın hakkı yok. Anayasa'nın 138. maddesi açık. Hiç kimse mahkemelere telkinde bulunamaz. Anayasa suçu işlenmiştir, devreye girilmelidir. Yürütme olarak hatırlatıyoruz" demişti.
Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Boyrazoğlu da bu tartışmalar üzerine Aşkın'ın yargılanmasına ilişkin yapılan açıklamalar hakkında inceleme başlatmıştı. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:17