KAYNAK : Haber Vitrini
M.ESAT BOZKURT
AYDIN - Aydın'ın Kuşadası ilçesine bağlı Davutlar Beldesi'nde ANAP'lı Belediye Başkanı Adem Tuna'nın, belediyenin kiracısı olan CHP Davutlar Belde Örgütü'nün tabelasını zabıta ekipleri ile indirmesi tepki gördü.
Kuşadası CHP İlçe Başkanı Bülent Tezcan, Davutlar Belediye Başkanı Adem Tuna'nın görevini kötüye kullandığını iddia etti. CHP İlçe Başkanı Tezcan, Adem Tuna hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ve kendisini Tezcan İçişleri Bakanlığı'na da şikayet edeceklerini söyledi
Davutlar CHP Belde Başkanı Nejat Yaşatan, CHP Belde Örgütü binasının Davutlar Belediyesi'ne ait olduğunu belirterek, "Zabıta ekipleri keyfi bir uygulamayla bundan sonra kiracı bulundukları binada tabela asılmasının yasaklandığını belirterek, tabelamızı indirdi. Bize bundan sonra bu binada tabela asılmayacağını ve yasak olduğunu söylediler. Tabelamızı alıp, belediyenin arkasındaki depoya attılar. Bu konuda belediye encümeni tarafından alınmış bir yasak kararı yok. Bu keyfi bir uygulamadır ve partimizin güçlenmesinden korkulduğu için yapılmıştır. Hem yasal değildir, hem de nezaket kuralları ile bağdaşmamaktadır. Kendisini kınıyoruz " dedi.
Kuşadası CHP İlçe Başkanı Bülent Tezcan ise, Davutlar'ın ANAP'lı Belediye Başkanı Adem Tuna hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Adem Tuna'nın görevini kötüye kullandığını kaydeden CHP Kuşadası İlçe Başkanı Bülent Tezcan, "Adem Tuna görevini kötüye kullanmıştır. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. İçişleri Bakanlığı'na da şikayette bulunacağız. Adem Tuna'nın peşini kesinlikle bırakmayacağız. Bu tamamen keyfi bir uygulamadır. Partimize hakarettir" diye konuştu.
Davutlar Belediye Başkanı Adem Tuna ise, CHP'ye yönelik bir hareket yapmadıklarını ifade ederek, "CHP bizim kiracımız. CHP gibi aynı binada başka kiracılarımızda var. Yeni bir düzenleme gittik ve CHP'nin de bulunduğu binada tabela asılmasını yasakladık. Durum bundan ibarettir. Büyütülecek bir şey yok" dedi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 16:28