Gündem
  • 14.10.2008 02:30

AVŞAR'IN KEDİ BENZETMESİNE AKP'DEN İTİRAZ : ERDOĞAN ASLANDIR

 Başbakan’ın yakın çalışma kadrosundan arkadaşları, "Tayyip Bey duygusal bir lider, ama kedi benzetmesi yanlış. Biz onu hep aslan gibi görmeye alıştığımız için bu yorum yabancı geldi" dediler.
İşte değerlendirmeler:
Benzetmeler yanlıştır
AKP İstanbul Milletvekili, Psikolog Hüseyin Besli
: Hülya Avşar’ın ne kadar psikolojik tahlil yapmaya yeterli ve yetkili olduğunu bilemem. Ama Tayyip Erdoğan’ın insani tarafının öne çıkarılıp ürkek kediye benzetilmesini de uygun karşılamam. Zaten bütün benzetmeler, analizler yanlıştır. İnsani özellikler, zaten insana hastır. Başka bir yaratılmışla benzetmek doğru olmaz. O zaman o benzettiğimiz varlığın başka özelliklerini de aramaya kalkarız. Ancak bir itirafta da bulunmam gerekiyor. Evet, dünya liderlerinde pek az rastlanan insani yön, Tayyip Erdoğan’da her zaman ağır basmıştır. Erdoğan her insanın yapması gerektiği kadar öfkeleniyor ve her insanın yapması gerektiği kadar üzülüyor. Benzetme dışındaki yorumlarının iyi bir gözlem olduğunu da söyleyebilirim.
Kimliği nettir, aslan gibidir
AKP İstanbul Milletvekili Halide İncekara: Ben bugüne kadar hiç ürkmüş halini görmedim. Hülya Avşar, orada duygusal ve olumlu bir yorum yapıyor herhalde. Biz Tayyip Bey’i hep bir aslan gibi görmeye alıştığımız için bu yorum bize yabancı geldi. Sayın Başbakan her zaman samimi, net ve ikinci yüzü olmayan bir kişidir. Düşmanının karşısında mert ve dik, dostlarıyla duygusal bir insandır. Ama en önemli kimliği nettir. Dili ne söylüyorsa, gönlü de onu söyler.
Özal gibi ama daha kararlı
AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş: Hülya Avşar’ın gözüyle bakıp değerlendirmemiz mümkün değil. Onlar biraz daha magazin gözüyle bakıyorlar. Başbakan çok hassas bir kişiliğe sahip. Benim bugüne kadar gördüğüm, en kararlı, en halkıyla bütünleşmiş Başbakan. Kendine, ülkesine ve milletine güveni tam. Buna benzer özellikler rahmetli Özal’da vardı. Ama Özal biraz şalcıydı, nabza göre şerbetçiydi. Sayın Başbakan’ın Özal’dan farkı daha kararlı olması ve olduğu gibi görünmesi.
Cesurlar duyarlı olur
AKP Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan: Bazı devlet adamları hem duyarlıdır, hem de kararlıdır. Tarihte örnekleri vardır. Mesela Yavuz Sultan Selim bir mağdur insan gördüğü zaman ağlardı, ama devlet idaresinde çok sert olabilirdi. Sayın Başbakan’ın duyarlılığı da bir zaaf değildir. Cesur insanlar zaten duyarlı olur. Hülya hanımın yaptığı tahlil biraz daha psikolojik. Bu uzman insanın işi. Ben kimse hakkında öyle bir tahlil yapmaya cesaret gösteremem. Biz çok abartılı eleştirilen bir camiayız. Bunun bir duyarlılık geliştirmemesi de mümkün değil.
Başbakan’ın güçlü duruşunu anlattım
İŞTE O RÖPORTAJ
HÜLYA Avşar, Başbakan Tayyip Erdoğan hakkında sarf ettiği sözlerine açıklık getiren ikinci açıklamasını A.A. Ankara mahreçli haberle duyurdu. Avşar, "Kedi gibi ürkek" sözleriyle ilgili şunları söyledi: "Bütün söylediklerim aslında Başbakan’ın güçlü duruşunu anlatıyor. Zaten bu sözler kişiliği kuvvetli, özgüvenli kişilere söylenebilir. Aksi takdirde yanlış anlaşılır. Emin olduğum tek şey var, Sayın Başbakanım beni anlamış ve üstünde durmamıştır. Bir kısım fikir ayrılığım da olsa merhum Özal’dan sonra gücünü hissettiğim tek Başbakan Sayın Erdoğan’dır. Kedi gibi ürkek sözü insani duyguları kuvvetli okuyucuların anlayacağı bir sözdür." HÜRRİYET

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:25

İLGİLİ HABERLER