BAKAN BAL: "YÜZYIL SONRASINI DÜŞÜNÜYORSANIZ, EĞİTİME YATIRIM YAPINIZ"
KAYNAK : Haber Vitrini
VAN - Devlet Bakanı Faruk Bal, geleceği görmek için eğitime yatırım yapılması gerektiğini belirterek, "Önümüzdeki yüzyıllarda Türkiye, bölgesinde lider, bölünmez, yıkılmaz, düşmanlarının korktuğu, dostlarının ise gurur duyduğu bir ülke olarak ortaya çıkacaktır" dedi.
Van Valiliği tarafından Doğu caddesi üzerinde yaptırılan 8 derslikli ilköğretim okulunun temeli, Devlet Bakanı Faruk Bal tarafından atıldı. Törende konuşan Faruk Bal, "Bir atasözünde ifade edilir ki, yarına yatırım yapacaksanız tohum dikiniz, on yıl sonrasını düşünerek yatırım yapacaksanız bir ağaç ekiniz, ama yüzyıl sonrasını yani geleceği düşünüyorsanız eğitim yapınız, eğitime yatırım yapınız" dedi.
"DEVLETİN YÜKÜNÜ HAFİFLETECEĞİZ"
Van Valisi Durmuş Koç ise, devlete getirdiği aşırı yükün azaltılması açısından, taşımalı eğitim merkezlerini daraltma konusundaki projelerinin yürürlüğe konulduğunu söyledi. Vali Koç, bu yıl içerisinde Çatak ilçesinin Kaya boğazı ve Bilgi vadisi, Başkale ilçesinin Albayrak bölgesi ve il merkezindeki Alaköy'de olmak üzere 4 tane taşıma merkezinde takviye yaptıklarını belirterek, "Çocuklarımızın şimdi olduğu gibi 30 kilometre gidip gelmekten kurtularak, 4 veya 5 kilometrelik saha içerisinde okullarına devam edecekler. O bölgedeki bazı hususiyetlerden dolayı özellikle kız çocuklarımızın okutulmaması konusundaki bazı aşmazları da bu şekilde aşmış olacağız" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Devlet Bakanı Faruk Bal, Vali Durmuş Koç ve beraberindeki heyet, yapımına başlanan ve 6 ayda tamamlanması düşünülen 8 derslik Hacıbekir İlköğretim Okulu'nun ilk harcını okul öğrencileri ile birlikte butona basarak attılar.
Harç dökmeden önce hazırlanan koyunun kesilmesini engelleyen Bakan Bal, "Bu koyunu burada hizmet veren personele veriniz" dedi.Yapımına başlanılan ilköğretim okulunun 320 milyar keşif bedeli ile ihale edildiği öğrenildi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 16:53