ANKARA - CHP''den istifa eden Kayseri Milletvekili Muharrem Eskiyapan, parti yönetiminin verdiği kınama kararının kendisini çok rahatsız ettiğini bildirerek, ''''Benim kınanacak hiçbir şeyim yok. Bu bardağı taşıran son damla oldu. Ben kınandığım yerde durmayı içime sindiremedim. Kınanacak olanlar; ihalelere katıldıkları, fiyat artışları aldıkları yazılıp çizilen parti yönetimindeki arkadaşlardır'''' dedi. Eskiyapan, milletvekilliği görevini bağımsız olarak sürdüreceğini söyledi.
CHP 13. Olağanüstü Kurultayı''nda Genel Başkan Adayı Mustafa Sarıgül''ü destekleyen ve Merkez Disiplin Kurulu''nun ''''kınama'''' cezası verdiği 15 milletvekili arasında yer alan Eskiyapan, bugün Parlamento''da düzenlediği basın toplantısında istifasını açıkladı.
Eskiyapan, istifa kararının nedenlerini açıklamaya ''''Ben 70 yaşında genç bir adamım. CHP ile ilişkimize bugün noktayı koyuyoruz. Hepsine hayırlı olsun. Başta Genel Başkan olmak üzere hepsine huzur ve hayatlarında başarı diliyorum'''' sözleriyle başladı.
CHP''nin değişime ihtiyacı bulunduğunu düşündüğü için Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül''ün genel başkan adaylığını desteklediğini bildiren Eskiyapan, ancak yöneltilen suçlamalara gerekli yanıtlar verilmediği için rahatsız olduğunu söyledi. Eskiyapan, bu nedenle bundan sonra Sarıgül''e vereceği desteği ''''Yargıdan alınacak beyaz kağıt'''' şartına bağladığını kaydetti.
Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:13