CHP'DEN AVRUPA'NIN PKK KARARINA TEPKİ
CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, Avrupa Adalet Divanı’nın, terör örgütü PKK’nın AB terör örgütleri listesine alınmasına ilişkin AB Konseyi kararını iptal etmesini, emperyalist güçlerin Türkiye üzerine oynamakta oldukları oyunun yeni bir perdesi olarak değerlendirdi.
"AB ülkeleri terör örgütüne bugüne değin, gizli kapaklı yapmış oldukları lojistik desteği, bu kez açıkça ortaya koymuşlardır" diyen Okay, şunları kaydetti:
"Malumu ilan etmişlerdir. Terörün haklısı olmaz, kanlısı olur. Esasen siyasi bir karar organı halinde misyon Adalet Divanının bu kararı, AB ülkelerinin bugüne değin terör örgütüyle olan ilişkilerinin gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur. Teröre böylesine güç ve destek veren bir anlayış karşısında Türkiye, AB ile ilişkilerini yeniden gözden geçirmelidir. Bu, emperyalist güçlerin Türkiye üzerine oynamakta oldukları oyunun yeni bir perdesidir."
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 12:44