CHP'DEN BAKAN ÇUBUKÇU'YA 'VESİKALIK' TEPKİ
MÜGE TUTCALIANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun, "Babalar kızlarına vesika çıkartıyor" şeklindeki açıklamalarının ibret verici olduğunu belirterek, "İktidarın 3.5 yıl boyunca çocuklara yönelik politikaları; sadece halkın yaşanan olaylar karşısında tepkisini önlemek amacıyla yayınladığı genelge
ve 5 bakandan oluşan komisyon/koordinasyon kurulu oluşturulması, SHÇEK'ten sorumlu bakanın çocukları okşarken çekilmiş fotoğrafları ve Başbakan'ın makam arabasının bagajından çocuklara dağıttığı bisküvi ve çikolata dan ibaret kalmıştır" dedi.
Konu hakkında yazılı bir açıklama yapan Selvi, SHÇEK'ten sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun konuyla ilgili değerlendirmelerini kınadı. Selvi, "Bakan Çubukçu'nun yuva ve yurtlarda kayıp ve kaçak çocuk sayısının 600 ile 900 arasında olabileceği, bu çocukların kayıp değil, kaçak çocuklar olduğu, fuhuş yapan kızların tedavi sırasında kaçtığı, basına kayıp diye yansıyan çocukların korumaları altında olmadığı ve 'Babalar kızlarına vesika çıkartıyor' şeklindeki sözleri ibret vericidir" şeklinde konuştu.
Selvi, Bakan Çubukçu'nun yaptığı bu açıklamaların hükümetin bu konudaki ilgisizliğinin, yetersizliğinin ve acz içinde olduğunun açık bir ifadesi olduğunu iddia ederek, "Özellikle AK Parti Hükümeti döneminde; korunmaya muhtaç çocuklar tam anlamıyla ihmal edilmiş, Anayasa ve yasalarla verilen görev ve sorumluluklar yerine getirilmemiştir. Bu nedenle sokakta yaşayan/çalışan çocukların, uçucu ve uyuşturucu madde bağımlısı çocukların, suç işlenmesine karışan/kullanılan çocukların sayısında toplumu tedirgin eden ciddi artışlar meydana gelirken, diğer taraftan SHÇEK'e ait yurtlarda yaşanan olaylar toplumu kaygılandırmaktadır" değerlendirmesini yaptı.
CHP'nin de önergesi doğrultusunda TBMM'de "Çocukları Sokağa Düşüren Nedenlerle Sokak Çocuklarının Sorunlarının Araştırılarak Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi" amacıyla bir Meclis Araştırma Komisyonu kurularak kapsamlı bir çalışma yapıldığın hatırlatan Selvi, Komisyon'un 25 Şubat 2005 tarihinde TBMM Başkanlığı'na teslim ettiği raporunda, sorunları ve çözüm önerilerini ortaya koyduğunu bildirdi. Selvi, "Ancak hükümetin bu konuda görev ve sorumluluğunun bile farkında olmadığı, bugüne kadar hiçbir ciddi tedbir almadığı, yaşanan olaylardan açıkça görülmektedir. İktidarın 3.5 yıl boyunca çocuklara yönelik politikaları; sadece halkın yaşanan olaylar karşısında tepkisini önlemek amacıyla yayınladığı genelge ve 5 bakandan oluşan komisyon/koordinasyon kurulu oluşturulması, SHÇEK'ten sorumlu bakanın çocukları okşarken çekilmiş fotoğrafları ve Başbakan'ın makam arabasının bagajından çocuklara dağıttığı bisküvi ve çikolatadan ibaret kalmıştır" dedi.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 04:42