Asayiş
  • 9.10.2009 16:56

ÇOCUK KAÇIRMA İDDİASI EĞİTİMİ YARIDA BIRAKTIRDI

MEHMET DEMİRHAN/ŞIRNAK

Silopi Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu öğrencilerinden S.K.'nın(8) ortaya attığı çocuk kaçırma iddiası okulları karıştırdı.

Öğrencinin, beyaz bir araç ile İpekyolu Caddesi üzerinde ağzı kapatılan bir öğrencinin zorla arabaya bindirildiği yönündeki iddiası öğrenciler arasında hızla yayıldı. Olayı duyan öğrenci velileri de çocuklarının okullarına gelmeye başladı. Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nda yaşanan bu olay bir anda Silopi geneline yayılınca tüm okullarda aynı görüntüler yaşanmaya başladı.

Olayı haber alan Silopi Belediye Başkanı Emin Toğurlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Sadık Piyade ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Bayar okulla gelerek emniyet mensupları ve okul yöneticilerinden bilgi aldılar. Konu hakkında açıklamada bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Bayar, konunun bir iddia olduğunu ve eğitim ve öğretimin devam edeceğini söyledi. Bayar, "Olayın doğruluğu konusunda herhangi bir net bilgi yok. Emniyet ve jandarmaya intikal eden bir başvuru da yok. Bu sadece bir iddiadan ibaret.

Eğitim-öğretim devam ediyor. Anne ve babaların kaygı duymaları için herhangi bir sebep bulunmamaktadır" dedi.

Öte yandan İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 14:41

İLGİLİ HABERLER