
DÖVME YASAĞI BİTTİ DÜNYA REKORU GELDİ!...
Sırtındaki dövmeler nedeniyle, Sualtı Sporları Federasyonu’nun eski başkanı Harun Sevinç tarafından yıllarca milli takıma alınmayan, Cenk Devrim Ulusoy, federasyon başkanlığına Ahmet İnkılap Obruk’un seçilmesinin ardından katıldığı ilk dünya şampiyonasında, rekor kırarak altın madalya kazandı.
Harun Sevinç’in 12 yıllık federasyon başkanlığı döneminde, sırtındaki dövmeleri bahane ederek kendisini milli takıma almadığını iddia eden Ulusoy, "İlk olarak serbest dalışa başladığım 2002 yılında, dinamik apnea dalında, denizde 114 metre ile Avrupa rekoru kırdım. Bunun üzerine birinci sıradan milli takıma seçildim. Ancak, dövmelerim bahane edilerek milli takıma alınmadım ve Tunus’ta yapılan serbest dalış dünya şampiyonasına katılamadım" dedi.
Vücudunun bir tarafında kaplan, diğer tarafında ejderha dövmesi bulunduğunu anlatan Ulusoy, şöyle konuştu:
"Çin mitolojisinde gücü temsil eden ve 15 yıldır taşıdığım dövmelerim, daha önce bir problem teşkil etmemişti. Çünkü başarı ön planda tutuluyordu.
Fakat daha sonra Harun Sevinç, Alman Hastanesi’nin sponsorluğuyla dövmelerimi sildirmek istedi. Beni bu şartla milli takıma alacağı yönünde bilgi edindim. Tabii ki ben bunu kabul etmedim."
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 20:59