ERBAKAN:''ELALEMİN BORCUNU ÖDEMEK İÇİN ASKER KANINI SATMAYA MECBUR KALAN BİR ÜLKEYSENİZ SAADETİ BULAMAZSINIZ''
ZAFER ÇAKMAK
ANKARA - Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan, işbirlikçi yönetim zihniyetiyle Türkiye'nin potansiyelinin harekete geçirilemeyeceğini belirterek, çarenin Milli Görüş olduğunu söyledi.
Teknik Elemanlar Derneği'nin (TEKDER) 7. Olağan Genel Kurulu Altındağ Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Genel Kurul'un açılışına SP Genel Başkanı Necmettin Erbakan, Genel Başkan Yardımcıları Recai Kutan, Şevket Kazan, Cevat Ayhan, Ertan Yülek, Temel Karamollaoğlu, Genel Sekreter Suat Pamukçu, sivil toplum örgütlerinin yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı. Erbakan, toplantı salonuna bir grup gencin 'Mücahit Erbakan' sloganları arasında girdi ve salondakiler tarafından uzun süre alkışlandı.
Genel Kurul'un açış konuşmasını yapan TEKDER Genel Başkanı Mücahit Yanılmaz, TEKDER'in, kendi alanında Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunu belirterek 40 binin üzerinde üyeye sahip olduklarını ifade etti. Teknik elemanların aktif olabilmeleri için öncelikle çalışma sahalarının olması gerektiğine işaret eden Yanılmaz, üretimin olmadığı yerde teknik elemanların da işsiz kalacağını söyledi. 3 Kasım'da halkın AK Parti'yi tek başına iktidara getirdiğini hatırlatan Yanılmaz, TEKDER adına AK Parti'ye başarılar dileyerek, ülkenin menfaatine yapılan her işte AK Parti'nin yanında olacaklarını belirtti. AK Parti'nin avantajlı bir şekilde göreve başladığını savunan Yanılmaz, ''Çünkü her alanda dibe vurulmuştu. Buradan daha kötüsü yoktu. Yapılacak her küçük icraat göze çarpacaktır'' diye konuştu. Yanılmaz, Türkiye'nin kalkınabilmesi için yeni borç almaya gerek olmadığını, ülkenin kendi gücüyle kalkınmasının yollarının aranması ve yatırım, üretim ve ihracat seferberliği başlatılması gerektiğini kaydetti.
Erbakan'ın başbakanlığındaki 54. Hükümet döneminde bir mühendisin, aldığı maaşla 12 kilogramlık 160 tüp alabildiğini ancak bugün bir mühendisin, maaşıyla ancak 36 tüp alabildiğine işaret eden Yanılmaz, ''O dönemde bir mühendise verilen maaş kümülatif olarak korunuyor olsaydı bugün 790 milyon olan mühendis maaşı 3 milyar 220 milyon lira olacaktı'' dedi.
Siyasi yasağı Erbakan'la birlikte sona eren ve 11 Mayıs'taki kongrenin ardından SP Genel Başkan Yardımcılığı'na getirilen Şevket Kazan da açılışta bir konuşma yaptı. Beş yıl boyunca böyle ortamlarda konuşmanın hep hasretini çektiğini anlatan Kazan, bu hasret sona erdiği için Allah'a şükrettiğini söyledi. Kazan, konuşmasında idealist olmanın önemine işaret ederek, Erbakan'ın bu bakımdan örnek alınacak bir insan olduğunu vurguladı. Kazan, Erbakan'ın, Türkiye'de sanayiinin gelişmesine katkılarını anlatarak Genel Başkanı'na övgüler yağdırdı.
SP Genel Başkan Yardımcısı Kutan ise sözlerine, ''Biz milli görüşçüler büyük ölçüde teknik kadrolardan teşekkül etmekteyiz'' diye başladı. Türkiye'de yeteri kadar üretim ve yatırım olmadığını belirten Kutan, 2003 yılı bütçesinde yatırıma ayrılan payın yüzde 6 olduğuna işaret etti. Hükümet'in bugünkü hedefinin yatırım ve üretim değil paradan para kazanmak olduğunu kaydeden Kutan, iyi yetişmiş birçok teknik elemanın işsiz olduğunu ifade etti. Türkiye'de ekonomik iklim şartları müsait olmadığı için müteşebbislerin yurt dışına kaçtığını söyleyen Kutan, IMF tarafından empoze edilen yanlış politikaların terkedilmesi ve milli politikaların harekete geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Kutan, tüm bunlara karşın Türkiye'de gündemin yoksulluk ve işsizlik değil işbaşındaki iktidarın laiklik karşıtı bazı eylemlerinin doğurduğu rahatsızlık olduğuna değinerek Türkiye'nin artık bunlardan kurtulması gerektiğini ifade etti.
SP Genel Başkanı Erbakan da konuşmasında, TEKDER ve teknik elemanların, ülkenin kalkınmasında taşıdığı öneme işaret etti. 1989 yılında kurulan TEKDER'in hayati öneme haiz bir kuruluş olduğunu belirten Erbakan, Türkiye'de 500 bin teknik eleman bulunduğunu ve TEKDER'in, bunları şuurlandırmak için kurulduğunu hatırlattı. Erbakan, TEKDER'in ilk hedefinin, 500 bin teknik elemandan en az yüzde 10'unu bünyesine almak olması gerektiğine dikkat çekti. Erbakan konuşmasında iki noktaya temas edeceğini belirterek bunlardan birisinin çelişleşme, diğerinin ise milli görüş olduğunu söyledi. Çelikleşmenin, bütün inançlı kuruluşların sapasağlam yapıya sahip olmaları, kendi görevlerini inançla yürütmeleri anlamına geldiğini kaydeden Erbakan, TEKDER'in bu bakımdan son iki seneden büyük bir hamle yaptığını söyledi. Her kuruluşun beş istikamette çalışması gerektiğini ifade eden Erbakan, bunları teşkilatlanma, eğitim, tanıtma, müesseseleşme ve üretim olarak sıraladı. Erbakan konuşmasında Almanya'da tank motorunun geliştirilmesi ile ilgili katıldığı çalışmaları da anlatarak, Türkiye'de de ağır sanayi hamlesini başlatmayı hedeflediklerini hatırlattı. Bir takım teknik bilgilere sahip olmanın yeterli olmadığını kaydeden Erbakan, bu bilgilerin aşkla, şuurla, milletin saadeti için kullanılması gerektiğini, bunun da milli görüş olduğunu söyledi. Dünyada 2000 yılından sonra yeni bir dönem başladığını belirten Erbakan, bir takım dış mihrakların dünyaya sahip olmak, diğer insanları köleleri haline getirmek için çalıştıklarını savundu. 13 yıldır yaşanan katliamları ve zulümlerin, bu dış mihrakların azmasından dolayı meydana geldiğini anlatan Erbakan, bunların karşısındaki görüşün ise milli görüş olduğunu dile getirdi. Erbakan, milli görüşün inancına göre bütün insanların eşit olduğunu, bütün insanların barış içinde yaşaması gerektiğini ve herkesin saadete sahip olması gerektiğini bildirdi.
Saadetin beş şartının, huzur, hürriyet, adalet, refah ve izzet olduğunu belirten Erbakan, bunların bütün insanlık için istediklerini ifade etti. Yurt sathında ahlaki değerlerin yükselmesi için bir hamle yapılması gerektiğini kaydeden Erbakan, bağımsızlık ve refaha ancak teknik elemanların şuurlu bir şekilde çalışmasıyla ulaşılabileceğini söyledi. Erbakan, ''Bir ülke, düşmanının yaptığı silahtan daha iyisini yapmazsa saadeti bulamaz. Elalemin borcunu ödemek için asker kanını satmaya mecbur kalan bir ülke konumunda olursanız saadeti bulamazsınız'' şeklinde konuştu. Türkiye'de teknik elemanların şahlanması için ülke yönetimindeki insanların, bunun önemini kavraması gerektiğine işaret eden Erbakan, Türkiye'nin işbirlikçi yönetim zihniyetinin, ülkenin potansiyelini harekete geçirebilmek için milli görüşçü olması gerektiğini savundu. Erbakan, taklitçi zihniyetlerle yönetilen bir ülkede ileri görüşlü keşiflerin yapılamayacağını ifade etti. Teknik elemanların çok daha aktif ve etkin olması gerektiğini söyleyen Erbakan, bugünkü kongrenin, teknik elemanların bir şahlanış kongresi olmasını diledi.
Erbakan, Genel Kurul'un açılışının ardından TEKDER tarafından verilen öğle yemeğine katıldı. SP Genel Başkanı Erbakan yemeğin ardından beraberindekilerle Yunus Emre Kültür Merkezi'nde açılan kermesi gezdi. Erbakan kermeste satılan oyalı başörtüleri çok beğenerek, başörtüsü satın aldı. Erbakan 'Hediyeler kimin için?' diye soran basın mensuplarına, 'Çocuklar için' karşılığını verdi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 20:02