ERDOĞAN: ÖNÜMÜZE KÖSTEK OLMAYA ÇALIŞANLARI HUKUK TEMİZLİYOR!
DEVLET ARIK
ANKARA - Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay'ın DEHAP yöneticileri hakkındaki mahkumiyet kararını onamasının ardından Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) yapılan başvuruların reddedilmesini, ''Biz ülke yönetiminde estek köstek ne varsa kaldıra kaldıra yolumuza devam ediyoruz. Bazıları da bizim önümüze estek köstek olmaya çalışıyor. Onları da hukuk temizliyor, temizlemeye devam edecek'' sözleriyle değerlendirdi.
AK Parti İl Başkanı Ankara'da biraraya geldi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Başbakan Erdoğan, daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Gazetecilerin sorusu üzerine YSK'nın kararını değerlendiren Başbakan Erdoğan, bu konuda ayrıntılı bilgiyi YSK'nın verdiğini söyledi. ''Bu konu bizim gündemimizde değil. Bitti zaten'' diyen Erdoğan, YSK'nın son noktayı koyduğunu belirtti. Erdoğan, ''Biz yolumuza devam ediyoruz. Ülke yönetiminde estek köstek ne varsa kaldıra kaldıra yolumuza devam ediyoruz. Bazıları da bizim önümüze estek köstek olmaya çalışıyor. Onları da hukuk temizliyor, temizlemeye devam edecek. Buna inanıyorum'' diye konuştu.
Erdoğan, Irak'a asker gönderme tezkeresinin ne zaman Meclis'e geleceği yönündeki bir soru üzerine de, en kısa sürede tezkereyi Meclis'e getireceklerini açıkladı. Erdoğan, teknik ayrıntıların yarınki Bakanlar Kurulu'nda görüşüleceğini belirterek, ''Bakanlar Kurulu'nda değerlendirdikten sonra ne olacağına karar vereceğiz'' karşılığını verdi.
BAZILARI EKONOMİDEKİ OLUMLU TABLOYU GÖRÜNCE ÇILDIRIYOR, RAHATSIZ OLUYOR''
Erdoğan, halkın ekonomideki iyileşmeyi hisseder hale gelmesi için biraz zamana ihtiyaçlarının olduğunu belirterek, ''Kemer sıkma döneminin bir daha geri dönmemek üzere ülke gündeminden düşmesine inşallah az bir zaman kalmıştır'' dedi.
AK Parti İl Başkanları, partinin 12 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek büyük kongresi öncesinde son kez toplandı. AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya Devlet Bakanları Ali Babacan, Kürşad Tüzmen ve Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Tarım ve Köy İşleri Bakanı Tarım Güçlü de katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Başbakan Erdoğan, hem teşkilata hem muhalefete uyarılarda bulundu. Türkiye'nin yıllar boyu ihmale uğrayan sorunlarının olduğunu, bu problemlerin sadece merkezi siyaset anlayışı ile çözülemeyeceğini söyledi. Tabandan tavana halkın talep ve arzularını sahiplenemeyen siyaset anlayışının başarı şansının çok az olduğunu vurgulayan Erdoğan, parti olarak milletin hissiyatini siyaset anlayışına yansıttıklarını söyledi. AK Parti'nin temsil ettiği siyaset anlayışının ülkenin dört bir yanında sahiplendiğini savunan Erdoğan, ''Gerilimk siyasetine asla yüz vermeyen, bu siyaset anlayışından asla ayrılmayan bu çizgimizi daha da geliştirmeye kararlıyız. Geleceğe umutla bakan Türkiye idealini gerçekleştirmek için sizlerden de büyük beklentimiz var. Siyasetin kayıkçı kavgalarını, kısır çekişmelerini bölgenize taşımadınız, taşımayınız, çatlak seslere kulak vermediniz, vermeyiniz. Milletin sesine kulak vermeye devam edin, her şartta o sesin tercümanı olun. AK Parti siyaseti, milletin siyasetidir. Bu en temel vazgeçilmezimizdir'' diye konuştu.
3 Kasım'dan sonra kararlı bir hükümetin işbaşına geldiğine işaret eden Erdoğan, AK Parti iktidarı olarak eksikliklerinin olduğunu ancak ülkenin sorunlarını çözmek ve halkın yüzünü güldürmek için büyük bir gayretle çalışıklarını vurguladı. Bu hummalı çalışma sonucunda ülke ekonomisinin nefes alır duruma geldiğini anlatan Erdoğan, ''Türkiye'yi çok derin krizden çıkardık. Türkiye'nin önünü açacak, sistemi işler hale getirecek düzenlemeleri hayata geçirmek için çalışıyoruz Yaptıklarımızla yetinmiyoruz. Çok daha ileri ufuklara bakıyoruz. Şu andaki olumlu tabloyu milletimizin çok daha fazla hisseder hale gelmesi için biraz daha zamana ihtiyacımız var. Ekonomik programı kararlılıkla uygulamaya devam ediyoruz. Ancak bu ekonomik program ücretler konusunda gönlümüze göre hareket etme imkanı vermiyor. Kemer sıkma döneminin bir daha geri dönmemek üzere ülke gündeminden düşmesine inşallah az bir zaman kalmıştır. Türkiye bir daha geri dönmemek üzere büyüme ve gelişme yoluna girmiştir'' dedi. Erdoğan, kişi başına milli geliri bin 500 doların altındaki illere teşvik programı uygulayacaklarını da açıklayarak, bu konudaki yasal düzenlemeyi önümüzdeki yasama döneminde hayata geçireceklerini bildirdi. Bölgelerarası dengesizliği gidereceklerinin de sözünü veren Erdoğan, ''İnşallah yoksulluk bu bölgelerde konuşulur olmaktan çıkacak ve işsizlik azalacaktır. Türkiye'de tüm insanlar önündeki doğmakta olan ve doğacak olan Türkiye güneşinin aydınlığını görecektir. Halka şunu müjdeleyin. Devletimiz, vatandaşının nerede yaşadığına ve kim olduğuna bakmadan şefkatle elini uzatacaktır'' şeklinde konuştu.
Erdoğan, konuşmasında iktidar karşıtlarını da hedef alarak, ''Bazıları maalesef hava değiştirmek suretiyle hükümetin yarattığı olumlu havayı olumsuza çevirme gayreti içindeler. Bunlar ekonomik parametrelerin daha iyiye gittiğini görünce üzülerek söylüyorum maalesef çaldırıyorlar. Rakamları görünce rahatsız oluyorlar. Sevinmek ve takdir etmek gerekirken rahatsız oluyorlar. Onlar da görecekler ama söyleyemeyecekler. Çünkü dilleri var konuşamıyor, kulakları var duymuyor, gözleri var görmüyorlar. Onlar hiçbir zaman hakikatleri göremeyecekler. Ama biz onlara göstereceğiz'' uyarısında bulundu. Başbakan Erdoğan konuşmasında teşkilata seslenerek, yerel seçimler için daha fazla çalışmalarını istedi. Parti kongresiyle birlikte AK Parti'nin yerel seçimlere daha fazla yükleneceğinin altını çizen Erdoğan, ''Ülke genelinde belediyelerin büyük kısmını alarak Türkiye'de fiziki değişimin modern ve çağdaş anlamda nasıl olacağını ispatlayacağız'' mesajını verdi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 20:47