Gündem
  • 9.11.2008 00:06

ERDOĞAN: 'YA SEV YA TERK ET'İN PATENTİ MHP'DİR!..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eleştirilere neden olan "Ya sev ya terk et" söylemine ilişkin sözlerinin yanlış yansıtıldığını belirterek, "Bu ifadenin tam karşısında olan birisiyim. Bu ifadenin patentinin kime ait olduğunu bilirsiniz. O da MHP'dir" dedi. Erdoğan, ham petrol varil fiyatlarında yaşanan düşüşün benzin fiyatlarına yansımadığını da ifade ederek, gerekirse benzin fiyatlarını yargıya götüreceklerini söyledi.
AK Parti Esenler 3. Olağan Kongresi, Esenler Hakkı Başar Spor Salonu'nda yapıldı. Kongreye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra spordan sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Abdulkadir Aksu, Egemen Bağış, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bazı milletvekilleri, AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşcu ve partililer katıldı.
Kongrenin açılışında konuşan Başbakan Erdoğan, Hakkari İl Kongresi sonrasında medyada yer alan "Ya sev ya terk et" söylemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Söylediği sözlerin yanlış yansıtıldığını belirten Erdoğan, "Son zamanlarda bir şey ürettiler. Güya ben Hakkari'de 'Ya sev ya terk et' demişim. Bu ifadenin tam karşısında olan birisiyim. Bu ifadenin patentinin kime ait olduğunu bilirsiniz. O da MHP'dir" dedi.
Lazıyla, Çerkeziyle, Abhazıyla, Gürcüsüyle, Kürdüyle, Türküyle Türk insanını birbirine bağlayan üst kimliğin Türkiye Cumhuriyet vatandaşlığı olduğunu ifade eden Erdoğan, "Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıyla birbirimize hep birlikte bağlanacağız. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet dedim buna karşı olan var mı? Buna karşı olanlar varsa, beğenmeyenler varsa onlar buyursunlar beğendikleri yere gitsinler dedim" diye konuştu.
"BİZİ BİRBİRİMİZE DÜŞÜRMEK İSTEYENLERİN OYUNUNA GELMEYECEĞİZ"
Hükümet olarak etnik, bölgesel ve dinsel milliyetçilik yapmamayı 3 kırmızı çizgi olarak belirlediklerini ifade eden Erdoğan, "Türk Kürt'e, Kürt de Türk'e hiçbir zaman 'ben senden üstünüm' diyemez. Biz birbirimize et ve kemik gibi bağlandık. Tarih boyunca bu böyle oldu. Birileri bizi birbirimize düşürmek istiyor. Terör örgütü ve yandaşları var, onlar bizi birbirimize düşürmek istiyor. Böyle bir gayret içinde olanlar varsa bilsinler ki; asla bu oyuna gelmeyeceğiz. Bu oyunu bozacak tek parti var. O da AK Parti'dir" şeklinde konuştu.
Başbakan Erdoğan, son günlerde medyada hakkında yapılan Obama ve Bush benzetmelerine de sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Kimse bize böyle bir hakareti yapamaz. Biz ne Obama'yız, ne Bush'uz. Bizim birisini örnek almamız gerekiyorsa cumhuriyetimizin kuruluşunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten tutun Yavuzlara, Kanunileri, Osman Gazilere kadar bizim burada örneklerimiz çok" ifadelerini kullandı.
Medyada kendisine yönelik "Başbakanlık koltuğunu kaçırmamak için yeni bazı girişimlerde bulunuyor" eleştirilerine de değinen Erdoğan, "Bu güne kadar olmadığı gibi bundan sonra da olmayacak" dedi.
"BENZİN FİYATLARI DÜŞMEZSE GEREKİRSE YARGIYA GİDERİZ"
Türkiye'nin cari açığının en önemli kalemlerinden birisinin doğalgaz olduğunu belirten Erdoğan, dışarıdan gelen ürünlerin fiyatlarına müdahale edemediklerini söyledi. Rusya ve İran'dan alınan doğalgaz fiyatlarında yaşanan değişikliğin 6 ya da 9 ay sonra yansıdığını belirten Erdoğan, ham petrolde 150 dolara kadar yükselen fiyatlarda son günlerde yaşanan düşüşe dikkat çekti. Petrol fiyatlarının yükseldiği dönemlerde değişikliği fiyatlara yansıtan petrol istasyonlarının, fiyatlar düştüğünde yansıtmadığını aktaran Erdoğan, "İstasyonlarda benzin fiyatlarında düşüş yok. Arkadaşlarıma talimat verdim. Bunun üzerinde çalışma yaptırıyorum. Fiyatlar yükselirken petrol fiyatlarını artırıyorsun, şimdi de düşüreceksin. Bununla ilgili olarak arkadaşlarım çalışma yapıyor. EPDK'dan brifing alacağız. Nedir bu sorusunu soracağız. Bunun takipçisiyiz, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Eğer bu konunun yargıya götürülmesi gerekiyorsa biz de yargıya gideriz" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:30

İLGİLİ HABERLER