KAYNAK : Haber Kaynağı
AKP lideri Tayyip Erdoğan, Ankara Keçiören'de iki salon ve 10 odalı bir daire kiraladı. Başbakanlığa hazırlanan Erdoğan'ın bir işçi ve memur semti olarak bilinen Keçiören'deki yeni dairesini ''Başbakalık Konutu'' olarak kullanması bekleniyor.
Erdoğan'ın yeni dairenin kiralanmasına AKP Ankara Milletvekili Faruk Koca'nın eşlik ettiği öğrenildi. Yurt dışında yaşayan bir kişiye ait olduğu söylenen ev için 600 milyon liraya anlaşıldığı ileri sürüldü. Apartmanı yapan AK Partili Koca da ailesiyle birlikte Erdoğan'ın bir alt katındaki dubleks daireye taşındı. Erdoğan ailesinin iki salon ve 10 odadan oluşan tripleks dairesi, bir apartmanın en üst katını çepe çevre sarıyor. Erdoğan için özel olarak dizayn edilen apartmanın asansöründen direk olarak garaja inebiliyor.
TADİLAT SÜRÜYOR
Erdoğan ailesi Ankara'daki yeni ikametgahlarını yaklaşık bir buçuk ay önce kiraladılar. Bu süre içinde tadilata başlanan tripleks daire, Erdoğan ailesinin zevkine göre yeniden restore ediliyor. Çevredeki esnaftan alınan bilgilere göre Erdoğan'ın eşi Emine Hanım eve gelerek çalışmaları denetliyor. Tadilat çalışmalarının Siirt seçimlerinden önce tamamlanması ve bir ay içinde Erdoğan ailesinin buraya taşınması planlanıyor. Tayyip Erdoğan ve ailesinin Ankara'daki saray yavrusunu andıran yeni ikametgahlarının manzarası da göz kamaştırıcı. Yeşil Vadi Projesi olarak bilinen ve içinde pek çok spor kompleksini barındıran vadide, futbol ve basketbol sahaları, olimpik yüzme havuzunun yanı sıra Aquapark, tenis kortları, gül bahçesi de yer alıyor.
AKP'LİLER SIRAYA GİRDİ
Öte yandan Erdoğan'ın Ankara'daki yeni ikametgahını Keçiören'e taşımaya karar vermesiyle birlikte, buradaki gayrimenkullerin değeri de arttı. AK Parti milletvekillerinin de, Erdoğan'a komşu olabilmek için civarda ev arayışlarını sürdürdükleri öğrenildi. 17 daireli apartmanın sadece dört dairesinde oturan bulunuyor. Milletvekillerinin, özellikle boş bulunan dairelere taşınmak için Milletvekili Faruk Koca'ya ricada bulundukları da belirtildi. Koca haberi doğrularken görüşmelerin henüz bitmediğini iddia etti. Milletvekili Koca şöyle dedi ''Sayın Erdoğan ve ailesi evi çok beğendi. Büyük olasılıkla evi tutacaklar ancak daha kesin değil. En kısa sürede kesinlik kazanacak.'' Erdoğan, AKP Genel Başkanlığı'na geldiğinde Mesa Blokları'ndaki daireye taşınmıştı.(Sabah)
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 19:19