Gündem
  • 9.5.2004 00:05

ERDOĞAN'DAN BATI TRAKYA TÜRKLERİNE İLGİNÇ TAVSİYE!..

GÜMÜLCİNE - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Batı Trakyalı Türklere ''Kardeşlerim'' diye hitap ederek, ''güçlü bir Yunanistan için çalışmalarını'' istedi.
     Erdoğan, Yunanistan'a yaptığı ziyaret çerçevesinde bugün Batı Trakya'ya geldi.
     Gümülcine Konsolosluğu'nda Türk azılık temsilcileriyle yaptığı görüşmelerin ardından Makedonya-Trakya Bölge Genel Sekreterliği'ni ziyaret eden Erdoğan, Makedonya-Trakya Bakanı Nikos Çiarçionis, Dışişleri Bakan Yardımcısı Evripidis Stilianidis ve Genel Sekreter Mihalis Aggelopulos ile kısa bir görüşme yaptı.
     Erdoğan burada yaptığı konuşmada, azınlık konusuna değinerek şunları söyledi:
     ''Ben Batı Trakya'da yaşayan kardeşlerime şunu söylüyorum. Sizler Yunanistan'ın birer vatandaşısınız. Dolayısıyla Avrupa Birliği'nin birer bireyisiniz. Hepiniz güçlü bir Yunanistan için çalışmalısınız. Güçlü bir Yunanistan sizin de mutluluğunuzdur. Sorunlar olabilir. Bu sorunlar kendi ülkemizde bizler için de var. Biz de vatandaşlarımızın birçok sorununu hükümet olarak, zaman içinde çözmeye gayret ediyoruz. Ben inanıyorum ki, burada da bu sorunlar zaman içinde aşılır türdendir.''
     Erdoğan, ''Türkiye ile Yunanistan, şu anda attıkları adımlarla barışı, dostluğu gerek siyasi alanda, gerek ekonomik alanda, gerek kültürel alanda farklı bir noktaya doğru taşımaktadırlar'' dedi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:10

İLGİLİ HABERLER