ERDOĞAN'DAN BU KEZ ATATÜRKLÜ AFİŞLER...
Kurban bayramında Türk bayraklı "Kurban olam ayına, yıldızına" afişiyle "milliyetçi kesime mesaj verdiği" gerekçesiyle tartışma yaratan Erdoğan, bu kez 19 Mayıs için bir afiş hazırlattı.
Başta Van olmak üzere bir çok ilde asılan afişlerde Erdoğan, Atatürk'ün sözleriyle mesaj verdi. Billbordlara asılan, Türk Bayrağı'nın olmadığı, ancak kırmızı - beyaz renklerin kullanıldığı afişlerde Erdoğan'ın spor bir kıyafetle el sallayan fotoğrafı kullanılıyor. Afişin üstünde Atatürk’ün "Türkiye Cumhuriyeti mesut, muvaffak, muzaffer olacaktır'' sözleri yer alırken, “Aydınlık Türkiye’nin güvencesi'' denilerek AKP’nin ismi kullanılıyor.
50 bin Türk bayrağı dağıtılacak
Erzurum'da AKP mitingine dönüşen açılış töreninde “İşte Yeni Türkiye'' adlı marşın izinsiz çalınması nedeniyle yaşanan krizin ardından, AKP bugün Van’daki etkinliklerde kendi parçalarını çalacak. Van’daki Gençlik Şöleni’nde AKP “Her şey bu millet için, her şey Türkiye için'' adlı seçim parçasını ilk kez çalacak. Şölende Uğur Işılak, Gece Yolcuları ve geçen yıllarda ANAP’ın etkinliklerine katılan Mahsun Kırmızıgül sahne alacak. Işılak'ın hazırladığı “Her şey bu millet için, her şey Türkiye için'' türküsünü AKP ilk kez kamuoyuna dinletmiş olacak. AKP, cumhuriyet mitinglerinin ardından yurt gezilerinde yaptığı bayrak dağıtma politikasını bugün de Van'da sürdürecek. Vatandaşlara 50 bin Türk bayrağı dağıtılacak, 2 km. uzunluğundaki Türk bayrağı da elden ele dolaştırılacak. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün katılmayacağı Van gezisine Erdoğan’a 10 kadar bakan eşlik edecek.
(MİLLİYET)
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:08