Gündem
  • 13.10.2008 00:01

ERDOĞAN:'KAN ÜZERİNDEN SİYASET YAPAN BU KANDA KENDİ DE BOĞULUR!..'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de terör, şehit ve kan üzerinden siyaset yapanlar olduğunu belirterek, "Kim kan üzerinden siyaset yaparsa, bu kanda kendi de boğulur. Kimse karamsarlık ve fitne tohumları atmasın" dedi.
Cumhuriyet Meydanı'ndaki toplu açılışlara katıldıktan sonra 4 Eylül Spor Salonu'nda düzenlenen Merkez İlçe Kongresi'nde partililere hitap eden Başbakan Erdoğan, son zamanlarda artan terör olaylarınını bazılarının siyasi malzeme yaptığını ifade etti. Küresel krizin sürdüğü bu zamanlarda, Türkiye'nin terör belası ile karşı karşıya kaldığını kaydeden Başbakan Erdoğan, terör belasından birlik ve beraber ile kurtulabileceklerini söyledi. Erdoğan, "Terör, şehit ve kan üzerinden siyaset yapanlar var. Kim kan üzerinden siyaset yaparsa, bu kanda kendi de boğulur. Güvenlik güçleri, teröristi bir adi suçlu olarak görürken, terörist güvenlik güçlerini düşman olarak görmekte. Güvenlik güçleri, terörle hukuk içerisinde mücadele ediyor. Biz de bu mücadeleyi yiğit evlatlarımız ile sürdürüyoruz. İstanbul'da dün canlı bir bomba yakalandı. Büyük bir felaket engellendi. Bununla bitti mi, hayır. Bunu en az düzeye indirmek gerekir. Milletimiz ve devletimiz bütünlük içerisinde olmalı" diye konuştu.
Karamsarlığa gerek olmadığını ifade eden Erdoğan, "Kimse fitne tohumları atmasın. Türkiye bir istikrar yakaladı. Hedeflerine bu istikrarla ulaşacaktır. 29 Mart 2009 yerel seçimlerine, önceki seçimlere göre daha güçlü çıkmamız lazım. Gençlerimiz ve kadınlarımız, çalınmadık kapı bırakmayarak bütün hizmetlerimizi halkımıza anlatacak" dedi.
"TÜRKİYE'DE AYRIMCILIK VE FARKLILIK YOK"
Kongrede partililere seslenen Erdoğan, her ilde milletvekili çıkartmak istediklerini belirterek, AK Parti'de hiçbir ayrımcılığın olmadığının altını çizdi. Erdoğan, "AK Parti, bütün vatan evlatları ile birleşen bir partidir. Bizde etnik milliyetçilik, bölgesel ve dinsel milliyetçilik yok. Biz bütünümüz ile varız. Biz, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Kimsenin birbirine üstünlüğü yoktur. Vatan topraklarımızda ayrımcılık yoktur. Birçok bölgenin altyapısı yoktu. Biz geldik ve sadece 4.5 yılda 8.5 katrilyon doğu ve güneydoğuya yatırım yaptık. Ayrıca GAP, DAP ve KOP uygulamaları ile bölgesel adımlar atıyoruz. Güneydoğunun makus tarihine son vereceğiz. Bu başarıyı kıskananlar var. Varsın kıskansınlar, biz yolumuza devam ediyoruz" dedi.
2002 seçimlerinden bugüne 120 bini aşkın derslik yaptıklarını söyleyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:
"Eğitim konusunda bütçemizi artırdık. Yurt sayılarımız artırıyor. Türkiye'nin 81 vilayetinde üniversite açtık. Üniversite olmayan il yok. Daha önceki siyasetçiler vaat ediyorlardı, ama yapmadılar. Bunlar aldatanlardı. Biz ne aldatan ne de aldanan olacağız" diye konuştu.
"KUZEYİ VE GÜNEYİ BİRLEŞTİRDİK"
Türkiye'nin kuzeyi ile güneyini birleştiren projeleri hayata geçirdiklerini kaydeden Erdoğan, "Türkiye'nin kuzeyi ile güneyini bütünleştirdik. Bizim dönemimize kadar 6 bin 500 duble yol vardı. 5-6 yıl çerisinde biz 9 bin kilometre duble daha yaptık. Fark bu. Köylerin içme suyu ve yolu yoktu. KÖYDES projesi ile köylerimize yol ve su getirdik. Yol ve su medeniyettir. Türkiye'de hızla sıkıntıyı aşalım. Faizi ve enflasyonu düşürdük. Faizi 63.4 ile aldık. Kötü şartlara rağmen bugün yüzde 20'lerde. Enflasyon ise yüzde 30'du. Bütün şartlara rağmen şu an enflasyon yüzde 11 olmaktadır. Küresel krizin az da olsa büyüme oranına etkilemesine rağmen gelişme oranımız daha da arttı. Gerilem yok, yola devam diyoruz. İhracatımız 79 yıldır 36 milyar dolar idi, 5.5 yılda 97 milyar dolar daha ekleyerek bugün 133 milyar dolar ihracat rakamı yakaladık. Gayri safi mili hasılamız 230 milyar dolar iken, biz 424 milyar dolar ekleyerek 659 milyar dolara ulaştırdık. Bunu göremeyenler var. Varsın görmesinler, ama siz bunları herkese
anlatın" ifadelerini kaydetti.
"SİVASLI BAKAN İSTİYORUZ"
Konuşması esnasında bazı Sivaslı parti üyelerinin Sivaslı bakan istemesi üzerine Erdoğan, "Her il bakan isterse, 81 bakan yapmamız lazım. Sizin bakanınız benim. Benim gönlümde hiçbir ilin farkı yoktur. Ben Rizeliyim. Rize neyse her il de aynıdır. Sivaslıdan daha Sivaslıyım" dedi.
Konuşmaların ardından Erdoğan, kongreye katılanlara karanfil dağıttı. Ardından Erdoğan, AK Parti Sivas İl Başkanlığı'nın yeni binası açmak için ayrıldı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:28

İLGİLİ HABERLER