Asayiş
  • 8.6.2006 19:30

ERKEKLERİ 'AŞK YAPMA' VAADİYLE ORMANA ATTILAR

SOKAKLARDA cilveyle ayarladığı erkekleri, birlikte olmak vaadiyle ormanlık alana götürüp, arkadaşlarına gasp ettiren bir kadınla 5 arkadaşı, polisin düzenlediği operasyonla yakalandı. Şebekenin, satır ve bıçaklarla gasp ettiği kişilerin cebine yol parası koyarak evine gönderdiği belirtildi..
      Son yıllarda artış gösteren gasp olaylarında, sürekli yeni yöntemler geliştiriliyor. Bu yöntemlerden biri de Gebze’de meydana geldi. Erkeklerin cinsel zafiyetinden yaralanan gasp çetesi, üyeleri bir kadın aracılığı ile kandırdığı erkekleri ormanlık alana getirerek gasp etti. Gebze ilçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, erkeklerin cinsel zafiyetini kullanarak gasp yapan biri kaddın 6 kişilik bir çeteyi çökertti. İsmet B. (25) adlı bir inşaat işçisi, Gebze ilçe Jandarma Karakolu’na başvurarak, 6 kişilik bir şebeke tarafından gasp edildiğini söyledi. İsmet B. başından geçen olayı şöyle anlattı; “Gebze şehir merkezinde gezerken, adını sonradan öğrendiğim 27 yaşındaki Arzu Akyel ile kendisinin yakınlaşması sonucu tanıştım. Kendisi bir süre konuştuktan sonra birlikte olabileceğimizi söyleyip beni evine davet etti. Arabam olmadığı için otobüsle eve gidebileceğimizi söyledi. Birlikte otobüse binip Dilovası’nda doğru yola çıktık. Beldeye geldikten sonra, ‘eve gidiyoruz’ diyerek beni ormanlık bir alana götürdü. Burada yakınlaşmaya başladığımız sırada 5 kişinin üzerime geldiğini gördüm. Kendimi toparlamaya çalışırken ellerinde satır ve bıçak olan 5 kişi beni yere yatırıp, üzerimdeki parayı ve cep telefonumu aldı. Gebze merkeze gidecek param olmadığını söyleyince de 1 YTL verip beni gönderdiler.'' İsmet B.’nin şikayeti üzerine harekete geçen jandarma ekipleri biri kadın 6 kişiden oluşan gasp şebekesini yaptığı operasyon sonucu yakaladı.. Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan ve çete lideri olduğu ileri sürülen 19 yaşındaki Tekin Bilikli, 19 yaşındaki Tuncay Kolay, 19 yaşındaki Mahmut Mete Yaşar, 26 yaşındaki İsmail Durmaz, 27 yaşındaki Arzu Akyel ve 17 yaşındaki C.C., ifadelerinin ardından savcılığa sevk edildi.
      Arzu Akyel’in hırsızlık ve fuhuştan sabıkalı olduğu anlaşılırken, çete üyelerinin nitelikli gasp suçlarından Gebze Emniyet Müdürlüğü’nce arandığı ortaya çıktı. Çetenin, bu yöntemle bir çok kişiyi gasp ettiği sanılıyor.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 04:57

İLGİLİ HABERLER