Gündem
  • 30.9.2008 16:38

ERYILMAZ: NEDEN SADECE ÇANKAYA BELEDİYESİNE MÜFETTİŞ GÖNDERİLMEKTEDİR?

ANKARA - Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, İçişleri Bakanlığının belediye ile ilgili rüşvet iddialarını araştırmak üzere müfettiş görevlendirmesi konusunda, ''AKP'li belediyeler hakkında Aliağa'dan Silivri'ye, Gaziantep Büyükşehir'den Adana Büyükşehir'e bir dizi yolsuzluk ve usulsüzlük iddiaları tüm medyayı kaplamışken, neden sadece Çankaya Belediyesine müfettiş gönderilmektedir?'' dedi.
     Eryılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Çankaya Belediyesine ilişkin iddiaları araştırmak üzere ''şimşek hızıyla'' iki müfettiş gönderen İçişleri Bakanlığının, AK Parti'li belediyeler söz konusu olduğunda ''görmüyorum, duymuyorum, bilmiyorum'' diyebildiğini iddia etti.
     Rüşveti önlemek, temiz yönetim biçimi sağlamak ve topluma örnek bir belediye başkanlığı oluşturmak için çabaladığını belirten Eryılmaz, şunları kaydetti:
     ''Bu müfettişler, Çankaya Belediye Başkanlığının rüşvete karşı ortaya koyduğu mücadeleyi yerinde incelemek ve öğrenmek için geliyorlarsa hoş gelsinler, sefa gelsinler, elleri çok dolu döneceklerdir. Ama 'Çankaya Belediyesinde rüşvet ve usulsüzlük var mı?' diye araştırma yapacaklarsa, onlar adına üzgünüm ki boşa çabalayacaklar ve elleri boş döneceklerdir. Bizim verilmeyecek tek bir kuruşluk hesabımız yoktur.''
     Eryılmaz, 4.5 yıldır hemen hemen her ay belediye hesaplarının görevlendirilen müfettişlerce araştırıldığını ve bugüne kadar tek bir yanlışa rastlanmadığını ifade ederek, şu görüşleri savundu:
     ''Benim isyanım şunadır: İçişleri Bakanlığı göz göre göre neden çifte standart uygulamaktadır? AKP'li belediyeler hakkında Aliağa'dan Silivri'ye, Gaziantep Büyükşehir'den Adana Büyükşehir'e bir dizi yolsuzluk ve usulsüzlük iddiaları tüm medyayı kaplamışken, ortalık baştan başa yolsuzluk iddialarıyla çalkalanırken, pek çok AKP'li belediyede rantın ve yolsuzluğun kokusu bütün burunları rahatsız edecek kadar ağırlaşmışken, neden sadece Çankaya Belediyesine müfettiş gönderilmektedir? AKP'li belediyelerle ilgili iddialar karşısında sağır rolüne soyunulmakta, buralara soruşturma için herhangi bir girişimde bulunulmamaktadır. Bu çifte standartlı tavır kabul edilemez.
     Benim yasa dışı bir şekilde dinlenmem kadar İçişleri Bakanlığının bu tarafgir tavrı da tüm Türkiye için, demokrasimiz için, hukuk devleti ilkemiz için üzücü ve kaygı vericidir.''

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:50

İLGİLİ HABERLER