Gündem
  • 1.3.2006 13:21

FEHRİYE ERDAL'IN NEREDE OLDUĞU BİLİNMİYOR

BRÜKSEL - Terör örgütü içinden kaynaklar, örgütün sözcüsü Musa Asoğlu'nun dün tutuklanmasının ardından örgütün Brüksel'de ''başsız kaldığını'' ve ''yetkili bulunmadığını'' ifade ediyor.
     Bruges Ceza Mahkemesi tarafından 4 yıl hapis cezasına çarptırılan ve ''Belçika'da sabit ikameti olduğu'' gerekçesiyle tutuklanmayan Bahar Kimyongür, soruları yanıtlarken, ''yetkili olmadığını'' söyledi.
     Kimyongür, terörist Fehriye Erdal'ın bulunamadığını, polisin kendi evine ve terör örgütünün Brüksel'deki ''irtibat bürosuna'' baskınlar düzenlediğini kaydetti.
     Terör örgütü kaynakları, terörist Erdal'ın ''kaçıp kaçmadığını bilmediklerini, nerede olduğunun bilinmediğini, bunu sadece Musa Asoğlu'nun bilebileceğini, ancak bu şahıs hapiste olduğu için onunla irtibat kuramadıklarını'' anlatıyor.
     Aynı kaynaklar, Belçika adli makamlarından bilgi alamadıklarını da söylüyor.
     Belçika güvenlik birimlerine yakın kaynaklar da teröristin aranmasına yönelik operasyonların devam ettiğini belirtmekle yetiniyor.
     Brüksel'de İçişleri ve Adalet bakanlıklarının kontrolü altında, gizli tutulan bir adreste ikamet ettiği, dışarı çıkmaması gereken bu evde sürekli izlendiği varsayılan terörist Erdal'ın, Bruges Mahkemesi kararının açıklanmasından ''birkaç gün önce ortadan kaybolduğu'' belirtilirken, konunun güvenlik birimleri ve bakanlıklar bünyesinde gerginlik nedeni olduğu gözlemleniyor.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:54

İLGİLİ HABERLER