Gündem
  • 1.3.2006 13:55

MEMURLARA DİSİPLİN AFFI TBMM GÜNDEMİNDE

YUSUF ZİYA ERARSLAN
ANKARA (İHA) - Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, 20 bin 543 kişi tarafından merakla beklenen disiplin affıyla ilgili tasarının TBMM gündemine alınmasının, memurlar açısından sevindirici bir gelişme olduğunu bildirdi.
Tasarının TBMM Genel Kurulu'nda ilk sıralara alınmasını isteyen Aksu, disiplin affının Memur-Sen'in ısrarlı çalışmaları ve takibi sayesinde Meclis'te görüşüldüğünü öne sürdü. Aksu, yaptığı yazılı açıklamada, 2004 yılı Toplu Görüşmeleri'nde Kamu İşveren Kurulu ile memur sendikaları arasında imzalanan mutabakat metninde disiplin affının çıkarılmasının kararlaştırıldığını hatırlatarak, "Tasarı geçtiğimiz yasama döneminde gündeme geldi. Komisyonlardan geçtiği halde Meclis gündemine alınmayarak, bekletildi. Disiplin affıyla ilgili söz verilmesinin üzerinden neredeyse 2 yıla yakın bir zaman geçtiği halde verilen sözün yerine getirilmeyerek, tasarının Meclis Genel Kurul Gündemi'nde bekletilmesini, Memur-Sen olarak anlamlandıramadık" dedi.
Geçtiğimiz yasama döneminde komisyonda bekletilerek gündeme alınmayan disiplin affı nedeniyle, af kanununu bekleyen binlerce memur mağdur olduğunu vurgulayan Aksu, tasarının bir an önce Meclis Genel Kurulu'nda ilk sıralara alınması gerektiğini ifade etti.
Aksu, "Birçok memur, tasarının yasalaşmaması nedeniyle hak kayıplarına uğramıştır ve uğramaya devam etmektedir. Zamanında çıkmayan bir kanunun sonradan çıkması halinde hiçbir önemi kalmayacaktır. Disiplin affını beklediği için atamalara zamanında müracaat edemeyen bu memurlar için getirilen disiplin affının bir değeri kalmayacaktır" şeklinde konuştu.
Disiplin affı nedeniyle birçok memurun Memur-Sen'e telefon, e-mail, faks yoluyla başvuruda bulunduğunu dile getiren Aksu, memurların mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesi için Başbakanlığa ve TBMM Başkanlığı'na bir dilekçeyle başvurduklarını, bu hafta içinde de tasarının öne alınması için Meclis'te olacaklarını kaydetti.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:54

İLGİLİ HABERLER