Gündem
  • 2.10.2008 00:02

GÜL: ÇOĞULCU TOPLUMLARDA KARŞILIKLI ELEŞTİRİLER OLABİLİR

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Bayramdan sonra Türkiye'nin gerçek gündemine eminim ki herkes sarılacaktır. Çoğulcu toplumlarda zaman zaman bunlar oluyor. Bunlar vardır, karşılıklı eleştiriler. Bunun dozajı çok önemli'' dedi.
Gül, Yeni yasama yılının başlangıcı dolayısıyla TBMM'de verilen resepsiyonda gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Bir gazetecinin ''Son günlerde siyasette tartışma ve düellolar serisi devam ediyor'' sözleri üzerine Cumhurbaşkanı Gül, ''Bayram geldi bunların üstüne... Herkesin de arzusu bu. Bayramdan sonra Türkiye'nin gerçek gündemine eminim ki herkes sarılacaktır. Zaman zaman çoğulcu toplumlarda bunlar oluyor. Bunlar vardır, karşılıklı eleştiriler... Bunun dozajı çok önemli. Bugün konuşmamda da söyledim; bunların ölçüsü çok kaçarsa o zaman zararı çok oluyor memleketimize. Bunun örnekleri var. Bazı dönemler var, bu örneklerin çok olduğu. Şimdi artık önümüzde büyük gündemler var. Hepimizin ona sarılması lazım'' dedi.
Küresel mali krizden Türkiye'nin yara almadan çıkıp çıkamayacağının sorulması üzerine de Gül, bu durumdan herkesin etkilendiğini ancak, son 5-6 senede yapılan köklü reformlar sayesinde dışardan ve içerden gelen şoklara karşı Türkiye'nin kendini koruduğunu ifade etti.
Ekonomik reform sürecinin güçlü bir şekilde devam etmesi gerektiğini vurgulayan Gül, 4-5 yıl sonra herhangi bir problemle karşılaşmamak için bunun büyük önem taşıdığını kaydetti.
Gül, ''Bugün için bir problem olmaz Türkiye'de, çünkü, gerçekten sağlam. İleriye bakmamız lazım. Güçlü bir şekilde devam etmemiz lazım. Ayrıca bir de bu krizi çıkara çevirebilmemiz için yine Türkiye'nin önünün görülebilir olduğunu göstermemiz lazım. Bu da nasıl olacak? Yine köklü bir reform sürecinin içinde olduğumuzu göstermekle. O bakımdan tabii ki Hükümete de çok iş düşüyor, mali disiplin başta olmak üzere. Bununla ilgili zaten herkes tedbirlerini alıyor'' dedi.
Yeni yasama yılının açış konuşmasında, bireysel temel hak ve özgürlüklere vurgu yaptığının belirtilmesi ve ''Yine türban bağlamında Anayasa değişiklik paketi geldiğinde sizce toplumsal gerginlik yaşanır mı?'' diye sorulması üzerine Gül, ''Polemiklere sokmayın beni şimdi. Söylediklerim bellidir'' yanıtını verdi.
Cumhurbaşkanı Gül'ü TBMM'den ayrılışında, TBMM Başkanı Köksal Toptan kapıya çıkarak uğurladı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:49

İLGİLİ HABERLER