Gündem
  • 30.10.2006 16:42

İKİNCİ KEZ BABA OLAN OSMAN ÖCALAN: AF TALEBİM YOK!..

TERÖR örgütü PKK'dan ayrıldıktan sonra yasa dışı Kürdistan Yurtsever Partisi'ni (PWD) kuran ve daha sonra buradan da ayrılan Osman öcalan, ikinci kez baba olurken, Türkiye’den af talebi olmadığını söyledi.
      Terör örgütünden ayrıldıktan sonra evlenen ve 15 gün önce ikinci çocuğu dünyaya gelen terör örgütünün eski yöneticilerinden Osman Öcalan, bir Kürt internet sitesinin sorularını yanıtladı. Osman Öcalan, kendisi ile birlikte örgütten ayrılan ve öldürülen Şapur Badoşive, Hikmet Fidan, Kemale Sor, Faysal Dunlayıcı (Kani Yılmaz) ve Sabri Torin cinayetlerinde karanlık bir taraf bulunmadığını ifade ederek, “Bu insanların vurulmasının PKK’dan kaynaklandığı açıktır'' dedi.
      Eşi ve yeni doğan ikinci çocuğu ile Kuzey Irak'ta iyi durumda olduklarını söyleyen Osman Öcalan, “Fırat (ilk çocuğu) büyüyor. Artık konuşabiliyor. Bu yakınlarda bir kardeşi doğdu. Kardeşinin adı Welat'tır. Kuzey Irak'a geçici gözle bakmıyorum. Ancak, tam yerleşmiş de değilim. Şayet olanaklar olursa her parçada bir müdet yaşamayı esas alan değişken bir yaşamı tercih ederdim'' dedi.
      Osman Öcalan, Kuzey Irak'taki siyasal güçler ve yetkilerle son derece olumlu ilişkiler içerisinde olduğunu siyasi kesim ile halk nezdinde saygın bir yere sahip olduğunu iddia etti.
      Türkiye'nin teslim edilmesi için ABD ve Irak’a verdikleri listede ismi başta geçen Osman Öcalan, koşulların uygun hale gelmesi halinde Türkiye'ye dönebileceğini anlatırken, şöyle konuştu:
      “Af talebim yoktur. Çünkü af suçlular içindir. Yaptıklarımın hiçbiri suç değildir. Yanlışlarımız için sadece halkımıza hesap veririz. Türkiye nin bizlerin özgür dolaşması için formülü af olursa, bu kendisine kalmıştır. Af talebimiz olmaz, bununla birlikte af özgür hareket olanakları yaratırsa değerlendiririz. Bir af sadece çözüm ortamının gelişmesine katkı sunar.'' DHA

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 02:00

İLGİLİ HABERLER