ANKARA - Richard Shenkman'ın tarihe ilişkin bazı bilgileri ''tersyüz'' ettiği, ''Tarihin Büyük Yalanları'' adlı kitabında tarihteki ünlü kişilere ilişkin bazı bilgilerin yanlış, eksik olduğu iddiaları yer alıyor.
Buna göre Eski Mısır'la özdeşleşen tarihin en ünlü kadınlarından Kleopatra, Mısırlı değil, Yunanlıydı. Roma'nın yanmasıyla hiçbir ilgisi olmayan Neron ise, yangın sırasında 25 kilometre uzaktaydı.
Yazar Shenkman'ın araştırmasına göre, İskoçların geleneksel giysisi olarak bilinen ekose etek ise bir İngiliz icadıydı.
Kitapta, Fransız Kraliçesi Marie Antoinette'e ait olduğu sanılan ünlü ''Ekmek yoksa pasta yesinler'' sözünün de Antoinette'e ait olmadığı iddia edildi.
Napolyon'u ''bütün dünyayı yönetme kompleksine'' sürüklediği iddia edilen kısa boyuna ilişkin bilgilerin de ''tarihin büyük yalanlarından'' biri olduğu öne sürüldü. Napolyon'un boyunun aslında 1.80'in biraz daha üstünde olduğu bildirildi.
Richard Shenkman'ın araştırmasına göre, Rusların en ünlü yöneticilerinden biri olarak bilinen Büyük Katherina da aslında Rus değil ''Sophia'' isimli bir Almandı.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 19:09