Gündem
  • 1.8.2008 08:53

MECLİS TATİLE GİRDİ

ANKARA - Meclis, 1 Ekim 2008 Çarşamba günü saat 15.00'te toplanmak üzere tatile girdi.
     Genel Kurulda, Danışma Kurulu önerisiyle bu yasama yılı görüşülmesi kararlaştırılan 7 kanun tasarı ve teklifi yaklaşık 13 saat süren mesai sonrası kabul edildi.
     TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, yoğun, başarılı yasama ve denetim faaliyetleri yaptıklarını belirterek, ''Çok güzel şeylere imza attık. Yeni yasama yılında da bu çalışmalarımız devam edecek'' dedi.
     Pakdil, gündemde bulunan konuları sırasıyla görüşmek üzere Anayasa ve İçtüzük gereğince 1 Ekim 2008 Çarşamba günü yani Ramazan Bayramının 2. günü saat 15.00'te toplanmak üzere birleşimi kapattı.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2. yasama yılının son mesaisini Mecliste geçirdi.
     Bahçeli, çalışmaları saat 23.00'e kadar izledikten sonra Genel Kuruldan ayrıldı. Daha sonra Genel Kurula gelen Başbakan Erdoğan, çalışmalara verilen kısa arada TBMM Başkanvekili Pakdil ile görüştü.
     Genel Kurul çalışmaları tamamlanıncaya kadar Mecliste kalan Başbakan Erdoğan, Meclisin tatile girmesinin ardından milletvekilleriyle tek tek tokalaştı, bazı milletvekilleriyle ise sohbet etti.

YORUCU BİR YASAMA YILINI GERİDE BIRAKTIK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Milletvekili arkadaşlarım çok yoğun, yorucu bir yasama yılını geride bıraktılar. İktidarıyla, muhalefetiyle tüm parlamentoyu oluşturan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum'' dedi.
     Erdoğan, Meclisin 23. Dönem 2. yasama yılının sona ermesinin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, milletvekillerinin çok yoğun ve yorucu bir yasama yılını geride bıraktıklarını söyledi.
     ''Şüphesiz ki bu akşam olduğu gibi bazı eksiklikler yok değil, var'' diyen Erdoğan, şunları kaydetti:
     ''İktidarı ile muhalefeti ile eksiklik var. Tabii ki bunları çok daha ideal bir şekilde komisyonlarda görüşerek, tartışarak Genel Kurula indirilmesi, bu tür sıkıntıların da olmasını ortadan kaldıracaktır. Tabii bunlar birer tecrübedir de aynı zamanda. Ama buna rağmen yaklaşık 1100'ü aşkın kanun çıkardık. Tabii bunlar yasama organının ne kadar yoğun da çalıştığını gösteriyor.
     Öyle zannediyorum ki önümüzdeki yasama yılında bütün bu durumları gözden geçirmek suretiyle çok daha farklı bir çalışmayı arkadaşlarımla planlayacağız. Ben bundan dolayı iktidarıyla, muhalefetiyle tüm Parlamentoyu oluşturan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Aynı zamanda TBMM'nin başta Başkan ve Başkanvekilleri, tüm yöneticilerine ayrıca teşekkür ediyorum ve hayırlı olsun diyorum.''

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:25

İLGİLİ HABERLER