Gündem
  • 2.3.2006 12:13

MESUT YILMAZ, 10 YIL HAPİS CEZASI ALABİLİR!

Eski Başbakan Mesut Yılmaz ile eski Devlet Bakanı Güneş Taner'in Yüce Divan'da yargılandıkları dâvânın yarınki duruşmasında, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı esas hakkındaki görüşünü bildirecek.
Eski Başbakan Mesut Yılmaz ile eski Devlet Bakanı Güneş Taner'in Yüce Divan'a sevk kararında, "Türkbank ihalesi sürecinde ihalenin yapımında ve fiyat oluşumunda fesat karıştırmak suretiyle güdümlerinde bir medya düzeni kurmak için tüm organizasyonları gerçekleştirdikleri" öne sürülüyor.
Sevk kararında, Yılmaz ve Taner'in, "böylece siyasi rant amaçladıkları, ayrıca Türkbank ihalesi ile doğrudan ilişkisi bulunmayan üçüncü şahıs konumundaki Kamuran Çörtük'e ihalede üstlendiği aracılık misyonunun karşılığı olarak Genç TV'nin bedelsiz olarak verilmesini sağladıkları" iddia ediliyor.
Yılmaz ve Taner'in, Türk Ceza Kanunu'nun "devlet alım-satımına fesat karıştırmak" suçunu düzenleyen 205. (10 yıldan aşağı olmamak üzere hapis), ceza arttırımı ve memuriyetten men cezası öngören 219/1-4 ve 33. maddeleri uyarınca cezâlandırılmaları isteniyor.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:54

İLGİLİ HABERLER