Dünya
  • 5.5.2009 00:09

MISIR'DAKİ DOMUZ ÇİFTLİKLERİNDE İTLAFLAR SÜRÜYOR

Tüm dünyada etkisini gösteren ölümcül domuz gribine karşı Mısır'da da denetlemeler devam ederken, ülkede tedbir amacıyla domuzlar itlaf ediliyor.

Genellikle Mısır'ın gecekondu mahallerinde yaşayan ve çöp toplayıcı olarak geçimlerini sürdüren kişilerin beslediği domuzlar üzerinde denetlemeler devam ederken, Mısır hükümeti tedbir amaçlı olarak domuzları itlaf ediyor. Mısır'da domuz gribi nedeniyle sürdürülen denetlemeler, gecekondu mahallelerinde yaşayan ve organik atıkların ortadan kaldırılması amacıyla domuz besleyen çöp toplayıcılarının olduğu bölgelerde yoğunlaşıyor. Denetlemeler kapsamında buradaki domuzlardan kan ve doku örneği alınarak laboratuarlarda inceleniyor.

Öte yandan geçen hafta Mısır hükümetinin tedbir amaçlı olarak domuzların itlaf edilmesi yönünde aldığı karardan sonra, Mısır genelinde 300 bin domuz itlaf edilmişti. İtlaf için domuzları bulundukları yerden almak isteyen görevlilerle domuz sahipleri arasında dün sert tartışmalar çıktı. Domuzlarını vermek istemeyen domuz sahipleri, görevlilerin çalışmalarına engel olunca araya polis girdi. Polis ile domuz sahipleri arasında çıkan çatışmalarda ise 7'si polis 12 kişinin yaralandığı ve olaylar sonunda 14 kişinin tutuklandığı bildirildi.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 22:22

İLGİLİ HABERLER