Gündem
  • 1.10.2008 02:56

NEDEN ATATÜRK DEĞİL DE MUSTAFA?..

Can Dündar’ın yazıp yönettiği ’Mustafa’ isimli film NTV’nin ilk sinema projesi olma özelliği taşıyor. NTV’nin KO’MEDYA ile ortaklaşa yaptığı ’Mustafa’ filminde Atatürk, kendi hayatını kendisi anlatıyor. Ulu önderin özel fotoğraflarının ve ses kayıtlarının yer aldığı film 29 Ekim’de 175 kopya olarak vizyona girecek.
NTV’de Yekta Kopan’ın sunduğu ’Gece Gündüz’ isimli programa filmin müziklerini yapan dünyaca ünlü müzisyen Goran Bregoviç ile birlikte katılan Can Dündar, yıllar içinde Atatürk’ün topluma farklı tanıtılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Bu filmle bundan kurtulmaya çalıştıklarını belirten Can Dündar, "Atatürk’ü adeta gardroba koymuştuk. Filmde Atatürk kendisini anlatıyor. Filmin ismi neden Atatürk değil Mustafa derseniz. Onun hiçbir takı almamış ismine, en saf haline ulaşmaya çalıştık. Onu sadece annesinin hitap ettiği haliyle görmeyi arzu ettik, onu hayal ettik. Gerçek anlamda Mustafa’ya ulaşmaya çalıştık. Bunu ne kadar yapabildiğimizi seyirci görecek" diye konuştu.
Sinemaseverlerin 70. ölüm yıldönümünde Atatürk’ün kendi sesinden çok önemli konuşmalarını dinleyeceklerini belirten Can Dündar, Atatürk’ün bazı mektuplarını kullandıklarını ve bu mektuplarla ulu önderin kişiliğinin daha iyi anlaşılacağını ifade etti.
Atatürk’ün şu ana kadar bilinen en eski fotoğrafını da filmde kullandıklarına değinen Can Dündar, filmin çeşitli festivallere katılacağını ayrıca ulu önderin doğduğu Selanik’teki evde de gösterim yapılacağını anlattı.
’Mustafa’ filminin müziklerini besteleyen Goran Bregoviç ise Can Dündar’ın yaptıklarını överken, bu filmi yapmanın bile hayat boyu verilebilecek çok önemli kararlardan birisi olduğuna değindi.
KAYNAK: TELEVİZYONGAZETESİ

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:50

İLGİLİ HABERLER