
ORKESTRA SANATÇILARINA ''DEKOLTE UYARISI''
ANKARA - Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürü Meriç Sümen, genel müdürlük orkestrasındaki sanatçılara ''dekolte giymemeleri'' yönünde uyarı yapıldığına ilişkin haberlerle ilgili, ''Arkadaşlarım alınmışlar, herhalde yanlış düşünmüşler. Kimse burada hiç kimseye 'şunu giy, bunu giy' demez'' dedi.Orkestra Müdürü Arzu Sugüneş'in istifa ettiğini, kendisinin de kabul ettiğini ifade eden Sümen, ''Orkestradaki arkadaşlar, kiminle çalışmak istiyorlarsa bana getirecekler. Ona göre bakacağız'' diye konuştu.
Sümen, Orkestra Müdürü Arzu Sugüneş'in istifasıyla ilgili gelişmeleri AA muhabirine değerlendirdi.
Sugüneş'in kurumdaki kıyafet genelgesinin dışına çıkılmaması yönünde bir uyarı astığını belirten Sümen, şöyle konuştu:
''Bunu asınca arkadaşlarım bu olayı herhalde yanlış algılamış veya üzülmüşler biz de mi dahil oluyoruz diye... Bana göre fevkalade büyük bir olaymış gibi düşünmüşler. Orkestranın kendi disiplinleridir. Tahmin ediyorum bazı şeylerde zaman zaman şeflerin, hocaların uyarıları da oluyordur.
Bundan ibaret olan bir şeyin, hazırlamakta olduğumuz Nabucco, La Bayadere gibi güzel eserlerimizin önüne geçmesi çok üzücüdür. Bunlar tamamen kurum içindedir. Münakaşa da olur, anlaşamamazlık da olur, burası büyük bir ailedir.''
Sümen, İstanbul'da gerçekleştirilen ''Medeniyetler İttifakı'' toplantısında ''Güldestan'' adlı balenin yarım kalmasıyla ilgili olarak da, bu durumun sürede meydana gelen bir sarkmadan dolayı ortaya çıktığını söyledi.
Meriç Sümen, ''Bütün bunları ben de izledim. Sayın İspanya Başbakanı, Kofi Annan Medeniyetler İttifakı'nda konuşma yaptılar. 15 dakika ara verildi. Ben de oradaydım. Ancak sürede sarkma oldu. Sonunu final olarak bitireceklerken böyle oldu'' dedi. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 00:19