OY AVINA ÇIKAN BAKANLAR ARMUTLU'YU PANAYIRA ÇEVİRDİ...
KAYNAK : Haber Vitrini
ŞEYDA BURCU İKİZ
İZMİR-12 Mayıs Pazar günü belediye meclis üyeliği seçimleri yapılacak olan İzmir'in Kemalpaşa ilçesine bağlı Armutlu beldesinde siyasilerin akınına uğradı.Toplam nüfusu yaklaşık bin kişi olan belde'ye gitmeyen bakan kalmadı.Birden bire başlayan bu aşırı ilgi karşısında şok geçiren halk televizyonlardan gördüğü bakanları karşısında görünce ne yapacağını şaşırıyor.Armutlu Belediye Başkanı Zekai Özdengiz, "Her parti bir şeyler yapıyor. Bakan Bey talimat vermiş paldır küldür yol yapıyorlar. Ne ruhsat, ne de izin alıyorlar.Sağlık Ocağı'na bir ambulans vereceğiz diyorlar ama ambulansa kim akaryakıt sağlayacak, şoförü kim olacak, ambulansta 24 saat nöbet tutan doktor, hemşire olacak mı bunlar belli değil." dedi.
12 Mayıs Pazar günü belediye meclis üyeliği seçimleri yapılacak olan İzmir'in Kemalpaşa ilçesine bağlı Armutlu beldesinde partilerin gerçekleştirdiği seçim yatırımlarından haberinin olmadığını söyleyen Armutlu Belediye Başkanı Zekai Özdengiz, "Her parti bir şeyler yapıyor. Bakan Bey talimat vermiş paldır küldür yol yapıyorlar. Ne ruhsat, ne de izin aldılar" dedi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Zekai Özdengiz, "Arazi yolumuz var onu asfalt yapıyorlar. Bitecek mi bilmiyorum ama şu anda çalışmalar devam ediyor. Toprak su sulama kuyuları açıyor. Onlar birkaç yıldır programlanmış şeyler ama şimdi harekete geçtiler. Sağlık Ocağı'na bir ambulans vereceğiz diyorlar ama ambulansa kim akaryakıt sağlayacak, şoförü kim olacak, ambulansta 24 saat nöbet tutan doktor, hemşire olacak mı bunlar belli değil.
SSK hastalarına sağlık ocağında bakılacak diyor ANAP'lılar ama MHP'liler iki bakanlık arasında bir protokol yapmadık, bakamazsınız diyorlar. Sağlık Ocağı'nda böyle bir çelişki var. Esnaf Odası'na bilgisayar aldılar" şeklinde konuştu. Yapılan yatırımların maddi olarak çok büyük rakamlar tutmayacağını tahmin ettiğini belirten Özdengiz, "Köy hizmetleri yola bayağı bir dolgu yaptı. Sonu gelip gelmeyeceği ise belli değil. Seçim geldi işte belki de devam ederler. Ancak bence tam seçim zamanı yapılan yatırımların hiç bir partiye bir yararı olmaz" diye konuştu.
Hangi partinin ne yaptığı konusunda tam bilgisinin olmadığını da söyleyen Özdengiz, "Benim bildiğim, yolu DSP'liler yapıyor ve sahipleniyor. Sondaj kuyularını da DSP'liler sahipleniyor. Santral açılışını MHP yaptı. Sağlık Ocağı'nda SSK'lıların bakılmasını ANAP'lılar sağlamaya çalışıyor. Bilgisayarı galiba DSP'liler almış. Ambulansı da ANAP'lılar üstleniyor ama belki de Sağlık Bakanlığı getirmiştir. Ambulans olayı zaten pek kafama yatmıyor" şeklinde konuştu.
Armutlu Belediyesi sınırları içinde yapılacak her türlü inşaatın belediyenin bilgisi dahilinde, ruhsatlı olması gerektiğini söyleyen Özdengiz, şöyle konuştu:
"Hiç bir kimse gelip de benden 'yol yapıyoruz, bir zararı olur mu?' diye sormadı. Bakan Bey talimat vermiş paldır küldür yapıyorlar. Nitekim içme suyu borumuzu patlatmışlar, gittik tamir ettik. Yapıyorlar ama salla parti yapıyorlar. Ben de neyin yapıldığını milletten duyuyorum ilk defa."
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 16:49