KAYNAK : Haber Vitrini
ANKARA - Toplumcu Demokratik Parti (TDP) Genel Başkanı Sema Pişkinsüt, seçimlere katılamadıklarını belirterek, vatandaşları 3 Kasım seçimlerinde ÖDP'yi desteklemeye çağırdı.
Pişkinsüt, daha önce Deniz Baykal'ın soldaki güçlerin CHP'de toplanma çağrısını desteklediklerini açıkladıklarını, ancak Kemal Derviş'in katılımı ile birlikte CHP'nin stratejik bir tavır değişikliğine girdiğini söyledi. CHP'nin, daha önceki açıklamalarının tersine yüzünü merkeze ve sağa döndüğünü ifade eden Pişkinsüt, ''Geçmiş başarısız uygulamalardan hiç de farklı olmayacağı bilinen neo-liberal politikalara yönelmek CHP yöneticileri için yanlış bir adım, ülkemiz için ise bir şansızlıktır'' dedi.
TDP olarak Yüksek Seçim Kurulu'nun haksız bir kararı sonucu seçimlere katılamadıklarını kaydeden Pişkinsüt, ''Seçime girme hakkına sahip partilerin program ve uygulamalarını göz önüne aldığımızda, üyelerimize ve bize yakınlık duyan yurttaşlarımıza, bu seçimlerde programımıza ve ilkelerimize yakın gördüğümüz Özgürlük ve Dayanışma Partisi'ni desteklemeleri çağrısı yapıyoruz'' diye konuştu.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 18:05