Gündem
  • 26.6.2006 17:42

RAHŞAN ECEVİT - DEMİREL ZİRVESİ

BİLGİN ŞAŞMAZ
ANKARA (İHA) - DSP'nin Kurucu Genel Başkanı Rahşan Ecevit, GATA'da hayatta kalma mücadelesi vermekte olan eşi Bülent Ecevit'in başlattığı 'Cumhuriyet için el ele sağlı sollu ittifak girişimi' çalışmaları kapsamında 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile görüştü.


Demirel'in Güniz Sokak'taki evinde gerçekleşen görüşme sırasında Demirel, Rahşan Ecevit'in eşinin sağlık durumunu sordu. Ecevit ise, "Bugün çok olumlu gelişmeler oldu. Tesadüf bugün iyi gelişmeler oldu. Doktorlar da ben de çok ümitlendik. Sanırım beklediğimizden daha hızlı sonuç alacağız" diye konuştu.


Bülent Ecevit'in, rahatsızlığından önce Cumhuriyet için el ele ittifak arayışını Türkiye'nin içinde bulunduğu durum açısından büyük önem taşıdığını belirterek ortaya attığını anımsatan Rahşan Ecevit, kendisinin de bu fikri hayata geçirmek için çalıştığını ifade etti. Ecevit, "Bu konuda sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve siyasilerle görüşeceğimi açıklamıştım. İlk olarak da Sayın Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel Bey'e geldim. Birçok partiyi dolaşacağım. Mümkün olduğu kadar herkesle görüşmeye çalışacağım" şeklinde konuştu.

 
Bir gazetecinin, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile Ecevit'in yarın yapması beklenen görüşmeyi anımsatarak, "Bu görüşmeden umudunuz nedir?" sorusu üzerine Rahşan Ecevit, "Bir umutla gitmiyorum. Görüşmek üzere, fikir alışverişi için gidiyorum. Nasıl Sayın Cumhurbaşkanımız ile görüş alışverişine geldiysem ona da öyle gideceğim" dedi.


Demirel de söz konusu ittifak arayışının nasıl değerlendirildiği sorulduğunda "Fevkalade iyi karşılıyorum" yanıtı verdi. 'Siyasetteki arayışlar nereden kaynaklanıyor?' sorusuna ise Demirel, "Türk siyasetinin içinde bulunduğu durumdan kaynaklanıyor" yanıtını verdi. Demirel, "Türk siyaseti parçalı bir siyaset. Demokrasinin işleyebilmesi siyasi partilerin güzel olmasına ve oyların çok fazla bölünmemesine bağlıdır. Demokrasi de siyaset iyi işliyorsa sistem de iyi işler. Demokrasi de iyi işler. Demokrasi kendiliğinden işlemez. İşletmek lazım. Halkın siyasete, siyasetçiye, ve demokrasiye daha iyi sahip çıkması lazımdır ki, sistem iyi işleyebilsin" şeklinde konuştu.


Demirel, ittifak arayışlarının AK Parti ile ilgili bir memnuniyetsizlikten kaynaklanıp kaynaklanmadığı sorusu üzerine ise, "Bu benim söyleyebileceğim bir şey değil. Ama bugün bir arayış varsa, bu arayış bir ihtiyaçtan doğuyordur. Bunu araştırmak size düşer" diye konuştu.


Eski siyasetçilerin siyasete dönüş kararlarını nasıl değerlendirildiği sorulduğunda ise Demirel, "Siyasetin eskisi yenisi olmaz. Siyasetçi siyasetçidir. Siyasette emekli olmak da yoktur. Siyaset halka hizmet sanatıdır. Halka hizmeti aklına koyanlar ne zaman ihtiyaç görürlerse buna dahil olabilirler" şeklinde konuştu.


DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın 'İttifaklar acziyettir' sözlerinin hatırlatılması üzerine Demirel, "Onları ben şimdi değerlendiremem" dedi. Daha sonra Ecevit ile Demirel bir süre baş başa görüştü. Görüşmenin ardından çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Rahşan Ecevit, Demirel ile görüş alışverişinde bulunduklarını, ittifak arayışlarıyla ilgili olarak bir kez daha görüşeceklerini söyledi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 04:39

İLGİLİ HABERLER