RECAİ KUTAN : TÜRK ASKERİNİN AFGANİSTAN'DA NE İŞİ VAR ?
KAYNAK : Haber Vitrini
KUTAN: ''TÜRK ASKERİNİN AFGANİSTAN'DA NE İŞİ VAR?''
İSTANBUL - Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Recai Kutan, ''Türk askerinin Afganistan'da ne işi var? Orada hangi milli menfaatimizi savunacak?'' dedi.Kutan, kapatılan Refah Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan ile birlikte, partiye yeni katılımlar dolayısıyla SP Şişli İlçe başkanlığı'nca ''Salon Figaro''da düzenlenen törene katıldı.
Kutan, törende,SP Genel Merkezi olarak teşkilata sundukları ilk hedefin, partiye 4.5 milyon üye kaydedilmesi olduğunu söyledi.
Kapatılan Fazilet Partisi'nin üye sayısının 4 milyon 70 bin olduğunu hatırlatan Kutan, Türkiye'deki 45 milyon seçmenden yüzde 10'unu birkaç ay içerisinde partiye kaydetmenin ulaşılabilir bir hedef olduğunu belirtti.
Kutan, milli görüşün, bir milli siyasetin uygulanması olduğunu ifade ederek, ''Toplumumuz tam bir bataklık içerisindedir. Ekonomiyi IMF'ye, dış politikayı ABD ve Batı'ya ihale etmiş durumdayız. Türk askerinin Afganistan'da ne işi var? Orada hangi milli menfaatimizi savunacak askerimiz?'' diye konuştu.
''ABD'nin yakın bir zamanda Irak'a müdahale edeceği, Türkiye üzerinden yapılacak bu müdahalede İncirlik Hava Üssü'nün de kullanılacağı'' yolunda yoğun görüşlerin ifade edildiğini dile getiren Kutan, şunları kaydetti: ''Irak'ta yapılacak savaşın milli menfaatlerimizle bir alakası var mı? Hayır. Kimin menfaati var, elbette Batılıların ve ABD'nin. Ama o hale gelmiş ki, Soros diye bir adam çıkmış diyor ki, 'Sizin en önemli ihraç ürününüz ordunuzdur, askerinizdir'. Türkiye böyle bir zillete layık değil. Milli görüş iktidarda olsa böyle bir şeyi düşünemezler bile...'' MHP'nin idam tartışmalarıyla ilgili tutumunu da eleştiren Kutan, bu partinin ''anaların gözyaşlarını istismar ettiğini'' savundu.
Kutan, MHP'nin kamuoyuna ''Biz idamı savunuyoruz ancak ortaklarımız muhalefetle anlaşır idamı kaldırırsa bunu koalisyon meselesi yapmayız'' görüşünü açıkladığını kaydederek, ''Açıkça söylüyorum ki, MHP'ye böyle bir söz dedirtmeyeceğiz'' diye konuştu.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 15:42