Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siirt seçimlerinin olası bir Irak operasyonu nedeniyle ertelenmesinin sözkonusu olmadığını söyledi. Erdoğan, ‘‘Şu anda seçim takvimi çalışıyor. Partimiz de Siirt'te propaganda çalışmalarına başladı’’ dedi.
Kurban Bayramı'nı geçirmek üzere geldiği memleketi Rize'nin Güneysu İlçesi Merkez Camii'nde bayram namazını kılan Erdoğan, çıkışta vatandaşlarla bayramlaştı. Erdoğan, Türkiye'nin bayramı Irak sorununu teneffüs ederek geçirdiğini belirterek, ‘‘Temennimiz bu durumun, umudunu yitirmediğimiz bir barış süreciyle son bulmasıdır. 21'inci asra savaşla başlamış olmayalım’’ dedi.
AKP Lideri, Başbakan Abdullah Gül'ün Saddam Hüseyin'e, Türkiye'ye sığınması konusunda çağrı yapıp yapmadığını ilişkin bir soruyu da, ‘‘Sayın Başbakan'dan direk olarak böyle bir şey duymadım. O nedenle bir cevap veremeyeceğim. Ben kendi adıma da karar veremem. Üst yönetimle müzakere ederim. Ona göre konuşurum’’ diye cevap verdi.
SEÇİM SÜRECİ İŞLİYOR
Bir soru üzerine, Irak operasyonunun başlamasının Siirt seçimlerini erteletecek bir neden oluşturmadığını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:
‘‘Siirt seçimlerinin şu andaki şartlar içinde yapılmaması gibi bir durum sözkonusu değildir. Kaldi ki tabii süreç, şu anda seçim süreci takvimi olarak çalışıyor. Ama fevkalade hallerde ne olur onu şu anda belirtmek mümkün değil. Partimiz Siirt'te seçim kampanyasına başlamıştır. Herhangi bir olumsuz durum sözkonusu olursa zaten Yüksek Seçim Kurulu gerekli adımı atar. Olası operasyon ise seçimleri etkilemez.’’
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 19:20