Gündem
  • 20.4.2008 05:35

SETTE KAZANIP GİŞEDE KAYBEDEN ÜNLÜLER...

Türk sinemasının her sene bir ümitle yaptığı projelerden bir kısmı umduğunu bulamadı. Bazı filmler 3 milyon seyirci barajını aşarken, birçoğu salonlara 100 bin izleyici bile çekemedi.Türk sinemasında yaşanan güzel gelişmeler ve sponsor desteği ile her sene çekilen sinema filmi sayısında büyük artışlar olduğu biliniyor.

Bir filmin kâr getirmesi için 100 bin seyirci sınırını aşmasının altını çizen yapımcılar bu konuda Sonbahar-Kış sezonunda vizyona giren filmlerin ülkemizde daha şanslı olduğunun altını çiziyorlar. Ancak büyük umutlar ve maddi kaynaklarla motor diyen film çalışmalarının bir kısmı hayal kırıklığı yaşattı. Türk sineması 2007-2008 sezonunda Beyaz Melek, Kabadayı, Recep İvedik, Maskeli Beşler Kıbrıs gibi filmlerle daha çok konuşuldu. Çoğu film projesi maliyetlerini bile karşılamakta zorlandı. İşte gişede hayal kırıklığı yaşayan filmler...

GiŞEDE HÜSRANA UĞRAYANLAR

BAYRAMPAŞA / BEN FAZLA KALMAYACAĞIM: 100 BİN 52

Yönetmenliğini Hamdi Alkan'ın yaptığı filmde, Vural Çelik, Yasemin Çonka başrolde oynarken, gerçek mahkumlar da filmde yer almışlardı.

SON DERS: 96 BİN 531

Mustafa Uğur, Yağcıoğlu ve Iraz Okumuş'un yönettiği filmde usta oyuncular Ferhan Şensoy, Ece Uslu ve Durul Bazan rol aldılar.

GİRDAP: 39 BİN 666

Yönetmenliğini Talip Karamahmutoğlu'nun yaptığı fantastik filmde Ozan Bilen, Fuat Saka ve Eda Özerkan rol alıyorlar.

MİRAS: 27 BİN 683

Hint-Türk ortak yapımı olan aksiyon tarzındaki filmin yönetmenliğini Aydın Saydın yaparken, başrollerini Gökhan Mumcu, Shweta Aggarwal paylaşıyor.

PERİ TOZU: 9 BİN 751

Yönetmenliğini Ela Elyamaç'ın yaptığı duygusal filmde Mehmet Ali Nuroğlu ile İpek Değer başrolleri paylaşıyorlar.

MELEĞİN SIRLARI: 19 BİN 944

Türk-Amerikan ortak yapımı olan ve çekimleri yine Amerika'da yapılan filmin yönetmenliğini Ajlan Büyüktürkoğlu yaparken, başrollerini Nehir Erdoğan, Nilüfer Erdoğan ve Ayşe Nil Şamlıoğlu paylaşıyor.

HAZAN MEVSİMİ / BİR PANAYIR HİKAYESİ: 894

Aşk konusunun işlendiği filmin yönetmenliğini Mehmet Eryılmaz yaparken, başrolleri Zümrüt Erkin ve Erol Babaoğlu paylaşıyor.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 12:28

İLGİLİ HABERLER