
ŞIRNAK'TA TESLİM OLAN 5 TERÖRİSTİN İTİRAFLARI...
MEHMET DEMİRHAN
ŞIRNAK - Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde terör örgütü PKK'dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan 5 terörist, örgütte anlatıldığının aksine Türkiye'de çok iyi karşılandıklarını ifade ederek, arkadaşlarına teslim olmaları yönünde çağrıda bulundu.
Terör örgütü PKK'ya mensup 5 kişi, dün Şırnak'ın Silopi İlçesi yakınlarında silahsız ve teçhizatsız olarak güvenlik güçlerine teslim olmuşlardı. Gözaltına alınan teröristler, yaptıkları açıklamalarda, çelişkilerle dolu yıllar geçirdiklerini söyleyerek, "Daha önce çok kez kaçmaya çalıştık. Bizlere söylenenlerde çok çelişkiler vardı. Verilen sözlerin hiçbiri yerine getirilmedi. Dağda yaşam adına hiçbir şey kalmamıştı. İnsan, ancak bir şeyin içine girdiği zaman her şeyin değerini daha iyi anlar. Davulun sesi uzaktan hoş gelir. Bizler içine girdikten sonra terörün iç yüzünü gördük ve çok pişman olduk" dedi.
Terör örgütü PKK'nın İran ve Irak ile ilişkilerinin çok iyi olduğu söyleyen militanlar, "Kamptayken 'Türkiye'ye teslim olduğunuzda size işkence yaparlar, her türlü cezayı verirler, hatta asarlar' deniliyordu. Ancak teslim olduğumuzda tam tersi bir şekilde karşılandık. PKK'nın İran ve Irak ile eskiden ilişleri iyiydi, ama son dönemlerde İran desteğini çekti ve sadece Irak kaldı. Irak ile PKK'nın ilişkileri en üst seviyede devam ediyor. Bizi yöneten kişiler, kendileri koltuklarında rahat uzanırlarken bizleri dağa sürüyorlar. Böyle olunca çoğu örgütte gönülsüz savaşıyor. Yetkililer, güvenli yerlerde bize 'Savaşa gidin' diye talimat veriyor. Suçu günahı olmayan insanları ölüme gönderiyorlar. Kendileri de orada oturuyor, siyaset yapıyorlar. Örgütün elinde bir Kaleş, bir de Docka silahlar var. Bu silahlarla nasıl savaşa gidersiniz" diye konuştu.
PKK'dan kaçarak Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) kamplarına sığınan örgüt mensuplarının teslim olmamaları için Türkiye'yi kötülediklerini öne süren teröristler, "PKK'dan kaçan ve KDP denetimindeki kamplarda kalanlar için 'Türkiye size işkence yapar. Türkiye öldürüyor, operasyonlara çıkarıyor' deniyordu. Yani bunun gibi bin türlü bahane üretiyorlar. KDP'nin amacı, PKK'dan kaçanları kendisi için kullanmak, kendisi için çalıştırmak. KDP'nin elinde PKK'dan kaçan binlerce örgüt mensubu var. Onlar, böyle iyi karşılanacaklarını bilseler, hemen teslim olurlar" dedi.
PKK'nın sayısında yüzde 70 oranında bir düşüş olduğunu söyleyen örgüt mensupları, "Geriye kalanlar da kararsızlar, ne yapacaklarını bilmiyorlar. Benim onlara çağrım: Kararsız ve gönülsüz olanların hepsi geri dönsün. Rahat gelsinler. Herhangi bir işkence yok. Gurur kırıcı hiçbir harekette bulunmadılar bize. Türkiye Cumhuriyeti'nin onları böyle karşılayacaklarını bilseler, gerçekten hepsi geri dönecek. Teslim olduğumuzda çok iyi karşılandık, hiçbir şekilde bize kötü davranılmadı. Bizler, Türkiye'ye yaptıklarımızı babamıza yapsaydık, babamız bile bize tokat atardı ama güvenlik güçleri bırakın bize tokat atmayı, bizleri en iyi şekilde ağırladı" diyerek, örgütteki arkadaşlarına teslim olmaları yönünde çağrıda bulundu.
PKK kamplarında yaşadıklarını anlatan örgüt mensuplarından biri, örgütün içinde bulunduğu sürede karşılaştıklarını şöyle dile getirdi:
"Beni kandırdılar, götürdüler. Geldiğimizde her şeyin yalan olduğunu anladım, ama artık iş işten geçmişti. Kaç sefer kaçmaya çalıştım, ama her seferinde yakalandım. Artık kaçmaktan korkar oldum, ama en sonundan artık ezilmekten ve köle olmaktan başka bir şey olmadığını anladım. Bazıları oturduğu yerden bizim sırtımızdan geçinmeye çalışıyor, yani hiçbir şey anlatıldığı gibi değil. Ancak içine girdiğiniz zaman anlarsınız. Çok zor şartlar altında yaşıyorduk. Hep kuru fasulyeye talim ediyorduk ve küçük bir kayanın dibinde yemek yiyorduk. Orada herkes eziliyor. Zor şartlar altında yaşıyorlar. Kalanların içinde kararsızların sayısı oldukça fazla. Hepsi gelmek istiyor, ama korkudan gelemiyorlar. Buradan kalanlara sesleniyorum, gelin, teslim olun. Size anlatılanlar hiç doğru değil. Ne öldürdüler ne de üstümüze beton döktüler. İşte, gördüğünüz gibi sapasağlamız. Kimse teslim olmaktan korkmasın. Güvenlik güçleri bize son derece iyi davrandı. Bize yemek verdiler, her türlü ihtiyacımızı giderdiler".