SP'Lİ ESENGÜN: ''AK PARTİ ÇOK YAKIN BİR ZAMANDA BÖLÜNECEKTİR''
BAYRAM KILINÇER
ANKARA - Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün, AK Parti'nin homojen bir parti olmaması sebebiyle dağılıp parçalanmasının kolay olacağını ve çok yakın bir zamanda ise bölüneceğini söyledi.
SP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, AK Parti hükümetini eleştiren Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün, seçimlerden 6 ay geçmesine rağmen, AK Parti Hükümeti'nin hala üzerinden şaşkınlığı atamadığını, acemicilik ve kendi içinde ne yapacağını bilememezliğin en önemli özelliğiyle karşılarında durduğunu söyledi. Hükümetin noksanlarını Genelkurmay Başkanlığı'nın düzeltmekle meşgul olduğunu hatırlatan Esengün, ''AK Parti hükümet oldu ama iktidar olamadı. 365 milletvekiliyle TBMM'de ne olduğunun farkında değil. Hala iç ve dış güçlere değiştiklerini kanıtlamak için gayret gösteriyorlar'' dedi.
Hükümetin, sorunları zamana yaymak suretiyle çözmeye düşündüğünü, AK Parti'nin homojen parti değil, menfaat gereği bir araya gelen, fikri ve ideolojisi olmayan ve çıkarlara dayalı olduğunu kaydeden Esengün, ''Bu sebeple partinin dağılması ve parçalanması çok kolay. Bir gün ellerindeki çoğunluğu kaybedecekler. Ellerindeki sayının kıymetini bilmiyorlar. Bir gün yok olup giderek, yapacağız dedikleri şeyleri yapamadan gidecekler. AK Parti çok yakın bir zamanda bölünecektir. Yine olan millete olacaktır'' şeklinde konuştu.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 19:56