Yaşam
  • 30.11.2005 01:39

TECAVÜZCÜ AMERİKAN ASKERLERİ İÇİN KADINLAR BÖYLE AYAKLANDI!..

Filipinler'de, 5 Amerikan askeri, 22 yaşındaki Filipinli bir kadına tecavüz etmekten sorgulanırken; davanın görüldüğü mahkemenin önü, kadın haklarını savunan örgütlerin 'adalet' isteyen gösterilerine sahne oldu.

Tecavüz olayı, ülkedeki 'Amerikan karşıtı' hareketi canlandırdı. Protestocular, Amerika'nın Filipinler'deki askeri faaliyetlerine son vermesini istediler. Bazı yorumcular ise, her yıl yüzlerce kadının tecavüze uğradığı Filipinler'de sadece bu davanın, kadın örgütleri tarafından ön plana çıkarılmasının, politik sebepleri olduğunu ifade ediyorlar.

Bu arada, tecavüzle suçlanan askerler iddiaları reddederken halen başkent Manila'daki ABD Büyükelçiliği'nde gözetim altında tutuluyorlar. Amerikan Hükümeti ise askerlerinin 'Filipinler'de ceza alabileceği' yönünde bir açıklama yapmadı. Filipinler'de tecavüz suçu, ölümle cezalandırılabiliyor.

İşte, 'Amerikan karşıtı' sloganların atıldığı gösterilerden ilginç görüntüler...

 

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:32

İLGİLİ HABERLER