KAYNAK : Haber Vitrini
İZMİR - Türk piyano virtüözü Burçin Büke, dünyanın en önde gelen sanat mekanlarından biri olan New York Carnegie Hall'a konser için davet edildi.
Büke eserlerini, dünyada tüm müzisyenlerin sanat hayatlarını ve kariyerlerini şekillendirirken, performanslarını sergileyebilecekleri en önemli arena olarak tanınan 112 yıllık dev sanat merkezinde, ABD'nin önde gelen politikacılarına ve sanatçılarına yorumlayacak.
Avrupa ve Türkiye'de birçok konser ve resital veren İzmir Devlet Senfoni Orkestrası solist sanatçısı Burçin Büke'nin, tarihinde Rubinstein, Richter, Horowitz, Duke Ellington, Gershwin, Buinin ve Pollini gibi dünyaca ünlü piyanistlerin yanı sıra, Judy Garland, Maria Callas, Lisa Minelli ve Pavarotti gibi sanatçılara da ev sahipliği yapan New York Carnegie Hall'da, 2 Aralık 2002 tarihinde sahne alacak olması, özellikle ABD'de yaşayan Türk topluluğunda büyük yankı uyandırdı.
Repertuarında Ravel, Busoni, Prokofieff ve Mussorsky'nin eserlerine yer verecek olan Büke, konserin ikinci bölümünde de kendi çıkardığı ''Dream'' isimli albümünde yer alan kendi bestelerini seslendirecek.
Burçin Büke, ABD'nin dünyaca ünlü konser merkezi Carnegie Hall'a davet edilmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, 5 yaşından beri sürdürdüğü müzik yaşantısında bu konserin bir dönüm noktası niteliği taşıdığını söyledi.
Türkiye'nin sesini şimdi de ABD'de duyuracağını kaydeden Büke, ''Her müzisyenin hayallerini süsleyen Carnegie Hall, Türkiye'nin Dünya'ya açılan bir başka penceresi olacak ve herkes ülkemizde sanatın ne denli ilerlediğine bir kez daha şahit olacak'' dedi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 18:45