Gündem
  • 16.10.2008 01:42

VURAL: 'AKP'YE HER İFADESİNİ TAAHHÜTLÜ OLARAK İADE EDECEĞİZ'

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için söylediği 'iki yüzlü ve iki ruhlu' ifadelerine tepki göstererek, "Kendi liderini tarif etmiş. Başta Başbakan olmak üzere şıracı ve şahidi bozacılar Türk milletinin huzurunda bir seviyesizlik örneği sergilemektedirler" dedi.
MHP Grup Başkanvekili Vural, TBMM'de bazı MHP milletvekilleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyerek AK Parti'li Elitaş'ın, MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye yönelik sözlerine cevap verdi. Elitaş'ın Bahçeli için söylediği, 'iki yüzlü ve iki ruhlu' ifadesiyle kendi liderini tarif ettiğini savunan Vural, "Çünkü kendi liderini daha iyi tanır. En fazla onu tanıdığı için de iki yüzlü, iki ruhlu ifadesini onun için kullanmıştır" diye konuştu.
Bu münafık siyasetin iflas etmeye mahkum olduğunu belirten Vural, milletin muhafazakar değerlerini kene gibi sömürüp, inanç hortumculuğu yapanların, milletin hakkını sömürenlerin maskesini düşürmeye kararlı olduklarını vurguladı. Vural, "Kendi liderlerinin ürkek kedi ya da uysal koyun olup olmadığı konusunda kamuoyundaki yaklaşımlar dışında, şehidimize 'kelle' deyip, sonra şehit yakınlarına mektup gönderenlerin hangi ifadeleri hak ettiğini açıklıyorum. Bunlar olsa olsa yüzsüz ve ruhsuzdurlar. Daha önceki siyaset anlayışını reddedip 'bu gömleği çıkardık' deyip, bugün başka siyasete soyunup, geçmişi inkar edenlerin, yüzden bahsetmeye hakkı yoktur" şeklinde konuştu.
AK Parti yetkililerinin, Türk milletinin birliği ve bütünlüğü konusunda Doğu ve Güneydoğu halkının ne kadar kararlı olduğunu unuttuklarını ifade eden Vural, "Siyasal bölücülüğün daniskasını yapmaktadırlar. Kurtarılmış bölge ilan edip Barzani'yle kurmak istedikleri ittifakın siyasal alanlarını kendilerince oluşturmak istiyorlar. Bu siyaset anlayışını, bu kadar bölücü bakan bir siyaset anlayışını milletimiz adına kınıyorum. İşte Türkiye'yi yöneten bir siyaset anlayışının düştüğü açmaz budur" dedi.
Elitaş'ın, MHP Genel Başkanı'nın Meclis'te nezaket gösterdiğini söylediğini hatırlatan Vural, Bahçeli'nin millet iradesine her zaman saygı gösterdiğini belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Ama millet iradesini ele alıp milletin kimlik değerlerini ortadan kaldırmak isteyenler karşısında da sözünü esirgememiştir. Nezaket gösteriyoruz diye onların yaptıkları yanlışları söylemeyecek miyiz? Bu milletin inanç değerlerini hortumlayan bu zihniyetten hesap soracağız. Bu münafık siyasetten hesap sorulacaktır. Gerçek yüzleri ortaya çıktıkça, bölücülerle, teslimiyetçilerle beraber yürüdükleri bu yolda maskeleri düştükçe hırçınlaşmalar artmaktadır. Bu nezaketsiz, seviyesiz, kendileri ruh hallerini yansıtan sözleri üzerine biz bu cevapları veriyoruz. Türk milleti sorumlu, seviyeli bir siyaset anlayışını hakkediyor. Bu konuda başta Başbakan olmak üzere şıracı ve şahidi bozacılar Türk milletinin huzurunda bir seviyesizlik örneği sergilemektedirler."
Basın toplantısının sonunda gazetecilerin sorularını cevaplayan Vural, Orgeneral Başbuğ'un açıklamalarının hatırlatılması üzerine, "Türkiye'de hükümet var mı? Hükümet nerede? Bütün bunlar olup bitiyor da nerede bu hükümet?" diye sordu.
Türkiye'nin muhatapsız olduğunu, Başbakan'ın da ortada olmadığını savunan Vural, gazetecilerin de bu soruların cevabını vermesi gereken bir hükümet bulmak zorunda olduğunu belirtti. Vural, "Herhalde bu konularda hükümetin bir cevap vermesi gerekiyor. Türkiye bu cevabı arıyor. Terörle mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetleri'nin neden yıpratılma çabaları karşısında neden sessiz kaldığını da açıklamalıdır. Varsa bir zafiyet bu konularla ilgili hükümet gerekli olanı yapmalıdır" diye konuştu.
Vural, basın toplantısının sonunda salondan ayrılırken bundan sonra AK Parti sözcülerinin yaptığı her açıklamaya anında cevap vereceklerini belirtti. Partilerine yönelik ifadeleri iadeli taahhütlü iade edeceklerini belirten Vural, "Her platformda topyekün mücadeleye hazır olsunlar" dedi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:21

İLGİLİ HABERLER