Gündem
  • 8.10.2006 12:31

BAŞBAKAN MÜKEMMEL DEVLETİ TARİF ETTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, irtica kavramının tanımıyla ilgili tartışmaların yaşandığı sırada, "mükemmel devlet" tarifi yaptı.

Erdoğan’ın tarifi; demokratik, laik, sosyal, hukuk devleti. Başbakan, biri bile olmazsa, devletin mükemmel olmayacağını söyledi. Bir vakıf üniversitesinin akademik yılı açılış töreninde konuşan Erdoğan şunları söyledi: "Demokratik, laik, sosyal, hukuk devleti. Bu dört tane kavramı çok iyi kavramamız lazım. Bunların bir tanesi ile bu iş olmuyor. Bunların bir tanesi olmadığı takdirde yapı eksik demektir. Dördüne de ihtiyaç var. Dördüyle o mükemmel inşayı gerçekleştirmiş olacağız. Mükemmel devlet bu. Biri olmazsa eksik devlettir. Beraber başaracağımıza inanıyoruz."

REKTÖR ATAMA TARTIŞMASI

Erdoğan, konuşmasında, YÖK ile hükümet arasında gündeme gelen rektör krizlerine de gönderme yaptı. YÖK’ün, vakıf üniversitelerine vakıf yönetimlerinin kendi kendilerine rektör atamasına müsaade etmemesini eleştiren Erdoğan Sakıp Sabancı’yı örnek verdi ve şunları söyledi: "Sabancı, ’Üniversite için 250 milyon dolar yatırdım ama rektör atayamacağım. Böyle şey olmaz’ demişti. Nasıl ekonomide rekabet esassa, bilimde de rekabet esastır. Yatırıyor parayı, rektörünü kendisi atayacak. Tabii ki kaliteli öğretim üyesini bulup çalıştıracak."

CİDDE’YE GİTTİ

Başbakan Erdoğan daha sonra Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz’in davetlisi olarak, özel uçak "ANA" ile dün saat 21.15’te Cidde’ye gitti.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 02:40

İLGİLİ HABERLER