Gündem
  • 7.10.2008 00:35

ÇANKAYA BELEDİYE SPOR KULUBÜ İÇİN ALINAN RÜŞVETLER DİZ BOYU

TAHİR SARIKAYA
ANKARA - AK Parti Grup Başkanı Vekili Hüseyin Öz, Çankaya'da yolsuzluk konuları ile ilgili 4 önerge verildiğini belirterek, "Çankaya'daki rüşvet skandalında, CHP'li meclis üyeleri yolsuzluğun orta göbeğindedir. Başkan ses kasetinde her şeyi itiraf ediyor" dedi.
Hüseyin Öz ve AK Parti Çankaya İlçe teşkilatı üyeleri, Çankaya Belediyesi'nde açıklamalarda bulundu. Öz, Çankaya'da ciddi bir yolsuzluğun olduğunu iddia ederek, "Çankaya'da rüşvet skandalında CHP'li meclis üyeleri yolsuzluğun orta göbeğindedir. Başkan ses kasetinde her şeyi itiraf ediyor, Cumhuriyet Gazetesi'ne aylık 100 bin YTL verildiğini söylüyor. 200 bin YTL Tavacı Recep Usta'dan rüşvet alındığını itiraf etti, hala kendisini savunuyor. Türkiye'deki en büyük yolsuzluk meselesi örtülmemelidir. Rüşvet
meselesi kişisel bir mesel değil. Çankaya'da rüşvet skandalı; CHP'nin içinde meclis üyesi ve CHP bürokratlarının bulunduğu bir operasyondur" dedi. Öz, AK Parti tarafından verilen önergelerin üzerine gidilmesi gerektiğine dikkat çekerek, şöyle devam etti:
"Çankaya Belediyesi'nde yolsuzluklar her geçen gün işleniyor. Çankaya Belediye Spor Kulubü için alınan rüşvetler diz boyu. Çankaya'da imar problemi olanlar, spor kulübüne para aktarıyor. Muzaffer Eryılmaz yalan söylüyor. Spor kulübünü kimse denetlemedi. Spor tesisinin otoparkının kira ilişkilerinin ne kadar olduğu açıklanmadı. Çankaya Belediyesi'nin otoparkına bariyer sistemi yapılmasını istedik, Çankaya Belediyesi hizmet için değil, CHP'lilerin kurumu gibi hareket ediyor. Eryılmaz, belediye meclisini
başkan gibi değil, derebeyi gibi yönetiyor. 28 meclis üyesine açıkca rüşvet verildiğini söylüyor"
Öte yandan, CHP Grup Başkan Vekili Mahmut İspir'de yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, Eryılmaz'ın masum olduğu savunulurak, "Eryılmaz'ın iradesi dışında yayınlanmış bir kaset. Ustaca makaslanarak emeline ulaşılacağı bir biçimde teknolojinin de yardımı ile montajlanmıştır. Zaten başkanımızın da çalışma arkadaşları için bu tür aslı astarı olamayan ithamlarda bulunacağına da asla ihtimal vermiyoruz" denildi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:41

İLGİLİ HABERLER