Medya
  • 6.3.2005 00:32

CENGİZ ÇANDAR HIRSIZA SESLENDİ : ÇALDIKLARIN SENİN OLSUN, BİLGİSAYARIMI VER YETER

İSTANBUL'daki evi önceki gün soyulan Cengiz Çandar, aylardır üzerinde çalıştığı kitabın notlarıyla önemli dokumanın çalındığını söyledi. Hırsıza bir çağrıda bulunan Çandar, "Eski bilgisayarı iade edersen sevinirim. Zaten satmaya kalksan fazla bir para da etmez" dedi.

Cihangir'deki evinin, cezası daha az olduğu için gündüz soyulduğunu hatırlatan Çandar, başına gelen hırsızlık olayını şöyle anlattı:
"Disketlerim gitti. Birkaç çantanın içindeydi. Para var sanıp kapmış. Benim üniversitede verdiğim ders notları, makale çıktıları, bilgisayarda yazılı olan kitabın diskete kaydedilmiş hali vardı... Bilgisayar gitti, çantaları aldığı için de disketler gitmiş oldu. Sanki hırsız benim kitaba yönelik olarak eve girdi demiyorum. Böyle bir şey yok. Adi bir vak'a. Para var sanıp çantaları götürdü. İçinde kitap notlarım vardı. Eşimle komşumuz uyanınca, o anda kapı da çalınınca, bırakıp kaçmış. Evin yarısına bakmış. Yükte hafif, pahada ağır mallara ulaşamamış. Erken terketmiş. Kapıya en yakın noktalarda gördüğü, iki laptop, çantalar, konuğumuzun çantası, çekmecelerden pasaportlarımı almış.
Önemli ölçüde bilgi ve belge gitti. Binlerce sayfalık dökümandı... Ha deyince ulaşabileceğimiz şeyler değil. Hırsıza buradan sesleniyorum. Eski ve büyük olan bilgisayarı iade ederse sevinirim. Eski bir bilgisayar, pazar değeri de yok..."

 


"Bizim oturduğumuz civarda genellikle gündüz yapılıyor bu iş. Gündüz yapılan hırsızlığın cezası geceye göre daha hafif oluyormuş. Ben Ankara'daydım. Hatta bizim oturduğumuz sokağın bir üstünde bir zamanlar Ertuğrul Özkök oturuyordu. Onun evine de sabah vakitlerinde, hava aydınlıkken girmişlerdi. O, kendisi kovalamıştı... Bizim semtlerde genellikle gündüz hırsızlık oluyor. Sürpriz değil. Asıl vahim olan İstanbul'da yaygın bir biçimde, birçok semtte fütursuzca hırsızlık yapılması... Çok rastlanır bir olay oldu. Bu işi yapanlar spreyle evdeki insanları bayıltabiliyorlar. Bu sadece mal güvenliğinin ihlali olmaktan çıkıp can güvenliği sorununu da ortaya koyuyor.

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:14

İLGİLİ HABERLER