Gündem
  • 26.5.2004 00:23

ERDOĞAN İSRAİLLİ BAKANA VERDİ VERİŞTİRDİ!..

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İsrail Enerji ve Altyapı Bakanı Joseph Paritzky'ye, ''Bir Müslüman olarak değil, insan olarak, başbakan olarak, baba olarak bütün bu olup bitenlerden derin üzüntü duyuyorum'' dediği öğrenildi.
     Erdoğan, Paritzky'yi Başbakanlık Yeni Bina'da kabulünde, şunları söyledi:
     ''Hiçbir hükümetin suikast kararı olamaz. Sizin hapisanelerinizde mahkum olan ve vücudunun üçte ikisi tutmadığı için serbest bırakılan insanın (Şeyh Yasin) öldürülmüş olması kabul edilemez. Refah mülteci kampında olup bitenler kabul edilemez. Bütün bunlar, beni ve halkımı çok derinden yaralıyor. Bunun bir çıkış yolunu bulmalıyız. Olup bitenlerin İsraille ilişkilerimizi bozmasını istemiyoruz. Sizi uyarma ihtiyacı duyuyoruz.''
     Bunun üzerine Konuk Bakan'ın Erdoğan'a, ''Samimiyetinizden dolayı teşekkür ederim. Bunları ancak bir dost söyleyebilir, bir dost açıklayabilir'' dediği ifade edildi.
     Erdoğan'ın, görüşmede, geçmişte Türkiye'nin barış için önemli çabalar sarf ettiğini hatırlatarak, komşu ülkelerle barışa katkı için görüşmelerde bulunduğunu belirttiği ve Türk tarafının barış girişimlerinin Filistin'de yaşananlarla çıkmaza girdiğini söylediği ifade edildi.
     Başbakan Erdoğan'ın, Türkiye'nin barışa katkı için komşu ülkelerle işbirliğine gittiğini vurgulayarak, ''Ama İsrail Başbakanı Şaron, bizim çabalarımıza destek olmadı'' dediği belirtildi.
     İsrailli Bakan ise Filistin topraklarında gözlerinin olmadığını ifade etti.
     Bakan, ''Ilımlı bir Filistin liderliği'' oluşturmayı amaçladıklarını belirterek, ''Barış sürecine ancak ılımlı bir liderlik katkı sağlar. Bize bu konuda yardımcı olursanız, size sonsuza kadar minnettar kalırız'' dedi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:16

İLGİLİ HABERLER