Gündem
  • 1.6.2007 01:53

ERDOĞAN, ŞENER'İ İKNA ETTİ

DEVLET ARIK
ANKARA - Aday olmayacağı konuşulan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın devreye girmesiyle ikna yolunda olduğu belirtiliyor.


22 Temmuz'da yapılacak seçimler öncesinde AK Parti'den milletvekili adaylığı için başvuruda bulunmayan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şener'in üniversitedeki görevine dönmek istediği için siyaseti bırakma düşüncesinde olduğu belirtildi.

Kabineden adaylık için başvurmayan tek bakan olan Şener'in, geçtiğimiz günlerde Erdoğan'ın yakın kurmayı Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile bir görüşme yaptığı öğrenildi.

Yazıcı'nın görüşmede "Neden aday olmadınız?" diye sorduğu, Şener'in de, "Ben bir durum değerlendirmesi yapacağım. Akademik anlamda bazı çalışmalar yapabilirim" karşılığını verdiği bildirildi.


Şener'in bir süredir üniversitedeki görevine dönmek isteğinde olduğu belirtiliyor. Ancak Şener'in daha sonra görüştüğü Başbakan Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül tarafından ikna edilme yolunda olduğu ve 'siyasete devam' kararı almaya yakın olduğu kaydedildi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 18:33

İLGİLİ HABERLER