Gündem
  • 13.9.2010 00:48

ERDOĞAN YENİ ANAYASA İÇİN STARTI VERDİ!..

48 dakika süren konuşmasında Anayasa'da yapılacak değişiklikleri anlatan Recep Tayyip Erdoğan, şu mesajları verdi:

"BURHAN BEY ÇALIŞMALARA BAŞLA"

“12 Eylül nasıl tarihi bir milat olduysa 13 Eylül de yeni anayasa çalışmaları için bir milat olacak. Yarından itibaren Burhan (Kuzu) Bey çalışmalara başla. İlgili kurullarımızda değerlendirerek, yeni anayasa için nasıl bir yol haritası takip edeceğimiz belirleyeceğiz. Geçen yıllarda bir komisyon kurarak yeni anayasa için bir çalışma başlatmıştık. Önümüzdeki günlerde de toplumun tüm kesimlerinin kanaat ve düşüncelerini alarak en geniş şekilde biz anayasa yapacağız iddiasında değiliz, olmayacağız. Fakat çalışmamızı biz hazırlayıp yaparız. 2011 seçimlerinden hemen sonra Meclis Başkanımız kim olacaksa onunla paylaşırız. Deriz ki biz yeni bir anayasının uzlaşısına hazırız.

SONUÇLARA ANALİZ EDECEĞİZ

Biz sadece milletimiz sevindiği sürece sevineceğiz. Halkın ne istediğini, doğru okumak herkesi sorumluluğudur. 12 Eylül 2010 halk oylamasından herkes kendisine göre dersler çıkaracaktır. Biz de sonuçları yarın akşam, gündüz aramızda analiz edeceğiz.

Halkımız demiştir ki, evet artık ileri demokrasi, evet artık özgürlükler, evet artık üstünlerin hukuku değil hukukun üstünlüğü, evet artık milli irade egemen olsun, evet artık vesayetçi anlayışlar son bulsun. Milletimizin bu güçlü mesajını almak durumundadırlar. İmtiyazları orumak değil toplumun hak ve adalet kazandı.
Ara rejimlerde örülmüş duvarlar bundan böyle bir daha milletimizin üstüne düşmeyecek inşallah. Tek bir şey istiyoruz ki Türkiye'nin bütün yolları adalete çıksın, hukuka çıksın demokrasiye çıksın. Kralların değil kuralların egemen olduğu bir Türkiye istiyoruz.

Kimse kimseye üstünlük iddiasında bulunmasın. Devlet her türlü meşruiyetini milletten alsın. Hele hele siyasetçi oturduğu koltuktan güç almasın, oturduğu koltuğa güç kazandırsın. Millete kaybettirecek eylem ve söylemlerden herkes kaçınsın. Bakınız referandum sürecince büyük ölçüde Türkiye yakın geçmişiyle yüzleşmek durumunda kaldı.

İNCİTTİYSEM ÖZÜR DİLİYORUM

Siyasetin, rekabetçi karakteri gereği meydanlarda, ekranlarda maksadı aşan beyanlarda oldu. Eğer gerçekten, bu arada ben de birilerini incittiysem özür diliyorum. Artık geçmişe takılıp kalmadan ileri bakmak, hele hele birinci derecede terör konusunda iktidarıyla muhafeletiyle iş birliği yapmak, milletimiz ve ülkemiz için hep birlikte samimiyetle çalışmak çabalamak durumundayız. Tüm siyasi parti yöneticileri yeni bir anlayışla ülkemizin menfaati için işbirliği yapmaya davet ediyorum.

Sandığa giderken, 'Söz de mühür de karar da milletindir' demiştim. Allah'a şükür ki öyle oldu.
Büyük kapı açılmıştır. İnşallah ardına kadar açılacaktır. Demokratik bir hukuk devleti olarak ülkemizi dünyanın en büyük ülkelerinden biri olmayı hak eden 7'den 77'nin huzuru mutluğu için yeni bir sayfa açıldı. Yeni bir şafak sökülde.
Akla heyecanla, inançla bu yola koşmaya devam edeceğiz. Şimdi Türkiye’nin tıkanan yollarını açmak için daha çok imkana sahibiz. Türkiye’nin enerjisini yüreklerimizde daha çok hissediyoruz. Daha çok azim ve gayret gösterme sevdasındayız. Demokrasi sadece daha ileri gidecektir.
Bir kez daha bu akşam sebebiyle iki bayramı kutladık, şu anda üçüncü bir bayramı bekliyoruz. Buradan inşallah basket milli takımızın final maçısan katılacağım. Cumhurbaşkanımız arkadaşlarımız birlikte bu maçı izleyeceğiz. Dualarımızla herşeyimizle 12 Dev Adam'ın yanında olacağız. Ve temenni ediyorum ki 12 Dev Adam şu ana kadar görevlerini hakkıyla yerine getirdiler. Bu akşam bunu bir de taçlandırırlarsa o da üçüncü bayram olacak. Bizi yalnız bırakmayan yerli, yabancı tüm basın mensuplarına huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 03:37

İLGİLİ HABERLER