Spor
  • 29.1.2014 09:42

Fenerbahçe'nin Arena'da intikam planı

F.Bahçe ligde şampiyonluğa koşarken G.Saray'a 10, Beşiktaş'a 14 puan fark atarak büyük avantaj yakaladı. Sosyal medyada taraftarlar "28. haftada Arena'da G.Saray'ı yenip şampiyonluk kupasını kaldırır mıyız?" sorusunu tartışmaya başladı.

Ligin 2. yarısının ilk haftasında Konyaspor'u yenen Sarı-Lacivertli takım takipçileri Galatasaray, Beşiktaş ve Kasımpaşa'nın puan kaybetmesiyle zirvede bir anda yalnız kaldı. Ligin bitimine 16 hafta kala Fenerbahçe en yakın rakibi Galatasaray'a 10 puan fark atarken, Sarı- Lacivertli taraftarlar sosyal medyada 28. hafta Arena Stadı'nda G.Saray'la oynayacakları maçta şampiyonluk kupasını kaldırıp kaldıramayacaklarını tartışmaya başladı. 2011-2012'de Süper Final'de Galatasaray ligin son maçında F.Bahçe ile Kadıköy'de 0-0 berabere kalarak şampiyonluk ipini göğüslemişti. F.Bahçeli taraftarlar ise 10 puan fark nedeniyle daha şimdiden takımlarının ligin bitimine 6 hafta kala Arena'da mutlu sona ulaşıp ulaşmayacağı hakkında fikir üretmeye başladı.

ARENA'DA BERABERLİK BİLE YETEBİLİR

F.Bahçe'de şimdiden herkes son 6 haftada en yakın rakibine 18 puan fark atıp 2. sıradaki takipçisine ikili averajda üstünlük sağlamanın hesaplarını yapıyor. Galatasaray ligde eğer 28. haftaya kadar ikinciliğini sürdürür ve F.Bahçe ile olan puan farkı 18 olursa o karşılaşmada Sarı-Lacivertli takıma bir beraberlik bile şampiyonluk için yetebilecek.

18 PUAN FARK HALİNDE İŞ BİTİYOR

Kanarya 28. haftadaki G.Saray maçına 15 puanla çıkar ve Sarı-Kırmızılılar o maçtan önce ikinci sırada yer alırsa bu takdirde F.Bahçe kazandığı takdirde bitime 6 hafta kala işi bitirecek. Çünkü Kanarya 3 puan alınca puan farkı 18'e çıkacak ve G.Saray ikili averajda rakibini yakalayamacağı için Fenerbahçe bitime 6 hafta kala hedefe varacak.

PUAN FARKI+İKİLİ AVERAJ ÇOK ÖNEMLİ

F.Bahçe Arena'daki maça 21 puan farkla çıkar ve rakibine tek farklı skorla yenilirse puan farkı 18'e inecek. Ancak Kadıköy'deki maçı Kanarya 2- 0 kazandığı için yine de bitime 6 hafta kala Arena'da şampiyonluğa ulaşacak. Cimbom eğer Fenerbahçe'yi 2'den farklı bir skorla yenerse o takdirde Sarı-Lacivertli takımın şampiyonluğunu ilan etmesi gecikmiş olacak.

AHMET ÇAKAR: FENERBAHÇE ARENA'DA TURLAR!

Aradaki puan farkının kapanması zor ama çok zor görünüyor. Fenerbahçe'nin TT Arena'ya ya şampiyon gideceğini, ya da oradan şampiyon ayrılacağını düşünüyorum...

İLKER YAĞCIOĞLU: G.SARAY MAÇI TUR İÇİN ERKEN

F.Bahçe, Konya maçını belki kazandı ama oynadığı futbol yetersizdi. Zorlu deplasmanları olacak. 10 puan iyi bir fark ama şampiyonluğa Arena'dan sonra yakalarlar.

(Takvim)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:05

İLGİLİ HABERLER