Medya
  • 30.5.2004 02:19

İŞTE TELEVİZYONLARIN 4 AYLIK RESMİ REKLAM GELİRLERİ!..

Televizyon kanallarının yılın ilk dört aylık döneminde Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) bildirdikleri reklam geliri toplam 193 trilyon lirayı aştı.

Televizyon kanallarının bu gelirden RTÜK payı olarak yapılan ödemelerinin toplamı da 19 trilyon lirayı geçti.

Ocak-Nisan arasında elde ettikleri reklam gelirleri ve buna bağlı olarak RTÜK’e en fazla pay ödeyen televizyon kuruluşu Kanal D oldu. RTÜK’e bildirilen reklam gelirlerine göre üç büyük televizyon kanalı diğer kanallara oranla daha fazla gelir beyan etti.

KANAL D İLK SIRADA

Üç büyük televizyon kanalı arasında RTÜK’e en fazla gelir beyan eden televizyon kuruluşları arasında da Kanal D ilk sırada yer aldı. Kanal D, Ocak-Nisan döneminde toplam 58 trilyon lira reklam geliri beyan etti ve 5 trilyon 800 milyar lira RTÜK payı ödedi.

Reklam gelirleri sıralamasında ikincilği Show TV aldı. Show TV aynı dönemde 44 trilyon 200 milyar lira gelir elde ettiğini beyan ederek, RTÜK’e 4 trilyon 400 milyar lira ödedi.

ATV ise sözkonusu dönemde 41 trilyon lira reklam geliri elde ettiğini beyan etti. ATV, reklam gelirlerinden RTÜK’e 4 trilyon 100 milyar lira RTÜK payı ödedi.

Diğer kanalların gelirleri ise bu kanallardan birinin gelirinin dörtte birini aşacak miktara ulaşamadı.

Haber kanalları arasında ise en yüksek geliri 13 trilyon lira ile NTV beyan etti. NTV’yi 8 trilyon liralık reklam geliriyle CNBC-E, 6 trilyonluk reklam geliriyle CNN Türk izledi.

REKLAM GELİRİNDE İLK ÜÇ TV KANALI

TV KANALI REKLAM GELİRİ RTÜK’E ÖDENEN

KANAL D 58 trilyon 5.8 trilyon

SHOW TV 44.2 trilyon 4.2 trilyon

ATV 41 trilyon 4.1 trilyon 

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:18

İLGİLİ HABERLER