Gündem
  • 7.2.2006 07:14

İTALYA'DA ŞARAMPOLE YUVARLANAN OTOBÜSTE HAYATINI KAYBEDEN TÜRKLERİN İSİMLERİ...

ELVAN UYSAL
ROMA (İHA) - İtalyan yetkililerin bildirdiğine göre, Roma'da gece geç saatlerde içinde 31 Türk yolcunun bulunduğu otobüsün şarampole yuvarlanması sonucu 12 kişi hayatını kaybetti, 4'ü ağır 18 kişi yaralandı.

Yaralılar arasında aracın İtalyan şoförü de bulunuyor. Hareket ettikten kısa süre sonra şarampole yuvarlanan aracın teknik bir arıza nedeniyle kaza yaptığı ihtimali üzerinde duruluyor. Otobüsün yukarıda kalan tarafı hasar görmezken, toprakla temas eden tarafının tamamen ezilmiş olduğu ve can kayıplarının da bu tarafta olduğu sanılıyor. Roma'da Ford şirketinin bayi toplantısı için bulunan ekipte Rahmi Koç ve Ali Koç'un da olduğu, ancak kaza yapan araçta olmadıkları sanılıyor. Yardım çalışmalarıyla bizzat Roma Belediye Başkanı Walter Veltroni ilgilendi. Ansa ajansının haberine göre, Veltroni yaptığı açıklamada, "Türkiye tarihi gerçekler dolayısıyla çok yakın hissettiğimiz bir ülke. Şu anda iki ülkenin acısı birbirine karıştı" diyerek Trabzon'da vurulan rahip dolayısıyla yasta olan İtalya'nın acısına bir de bu kaybın eklendiğini ifade etti.

Veltroni, "Dışişleri bakanımızın da söylediği gibi Türkiye'nin yanındayız. Türkiye Büyükelçisiyle görüştüm. Ülke olarak, şehir olarak her türlü yardıma hazır olduğumuzu belirttim" dedi.

Kazada hayatını kaybeden yolcuların isimleri şöyle: Melahat Başar, Ali Başar, Erdal Çiçeksoy, Emine Çiçeksoy, Tahsin Işıldar, Leyla Işıldar, Ahmet Keleş, Emine Keleş, Mehmet Keleş, Yılmaz Tuzcu, Ruziye Tuzcu. Kazada hayatını kaybeden 45-50 yaşlarındaki bir kadın yolcunun kimliği henüz belirlenmedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:04

İLGİLİ HABERLER