Gündem
  • 23.10.2005 00:00

MAKAM ARACI BOZULAN İNGİLTERE BÜYÜKELÇİSİ YOLDA KALDI

HABİP DEMİRCİ
ADIYAMAN (İHA) - İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Sir Peter Westmacott eşiyle birlikte Nemrut Dağı'nı gezmek için geldiği Adıyaman'da, makam otomobili bozulunca yolda kaldı.


İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Sir Peter Westmacott, eşiyle birlikte Adıyaman'a gelerek UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesine alınan Tanrılar Tahtı Nemrut Dağı'nı ziyaret etti. Büyükelçi Sir Peter Westmacott'ın Nemrut Dağı'ndan dönerken makam otomobili, Adıyaman Havaalanı civarında elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen bir araza nedeniyle bozuldu.

Kendisine eşlik eden polis eskortuyla polisevine kadar getirilen Büyükelçi ve eşi, bir süre dinlendikten sonra şehir merkezine geldi. Hiçbir yetkiliden yardım istemeyen Büyükelçi, özel bir Rent A Car şirketinden otomobil kiralayarak, bavullarını yükledi. Büyükelçi Westmacott gitmeden önce kendisine eşlik eden polisler ve Jandarma ekiplerine zorlu bir gün geçirdiklerini ve buna rağmen her şeyin çok güzel olduğunu söyleyerek teşekkür etti. Basın mensuplarının sorularını yanıtsız bırakan Büyükelçi Westmacott ve eşi, daha sonra kiraladıkları otomobile bindi. Büyükelçi Westmacott, kiraladığı otomobil hakkında detaylı bilgi alarak otomobili kendisi kullanmak istedi. Otomobil hakkında bilgi alan Büyükelçi Westmacott daha sonra Gaziantap'e gitmek için yola çıktı.


Büyükelçiye otomobil kiralayan Rent A Car şirketi sahibi Sırrı Erkan, Büyükelçi Westmacott'ın talihsizce otomobilinin bozulduğunun belirterek, "İlimizi ziyaret eden İngiltere Büyükelçisi, talihsiz bir arıza nedeniyle yolda kaldı. Bu nedenle bizden istedikleri aracı kendilerine hemen temin ettik. Bozulan aracı da tamir için yetkili servisine çekiciyle gönderdik" dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:50

İLGİLİ HABERLER