Medya
  • 9.1.2006 10:01

SERDAR TURGUT'UN ÜSLUBUYLA "MİLLİYETÇİLİĞİN KISA TARİHİ"

 SERDAR TURGUT'UN AKŞAM'DAKİ YAZISI:

Milliyetçiliğin kısa tarihi

Seyyah olmaya başladıklarından beri daha fazla göze çarpıp da çok da sıkıcı olan milliyetçiler, en son olarak Fener Rum Patrikhanesi’nin dini törenini protesto gösterisinde ortaya çıktılar.

Orhan Pamuk protestolarında zekâ düzeyleri hakkında fena halde şüpheler yaratan bu grup, bu sefer yaptıklarıyla zekâ düzeyleri hakkında hiçbir şüphe bırakmadılar.

Çünkü bir adamı Fatih Sultan Mehmet rolü için giydirmişlerdi. Bunu bir at mı eşek mi tam ne olduğu anlaşılamayan bir hayvanın üzerine bindirmişler ve onu da Balat yöresine salmışlardı. Fatih Sultan Mehmet kendi rolüne soyunan adamcağızın boyutunu görseydi yemin ediyorum sinirinden hemen herkesi kılıcıyla doğrardı.

Milliyetçiler çok övündüklerini sandıkları tarihten de bihaberler. Çünkü gerçek Fatih, Patrikhane’yi basmayı düşünmezdi, dahası onu en fazla koruyan padişahtı.

Milliyetçileri gerçekler durduramayacağına göre onlar yine de protestoya geldiler. Eşek mi at mı olduğu belli olmayan cismin üzerindeki Fatih rolündeki adam alana gelince tam olarak havaya girdi ve etrafa emirler yağdırmaya başladı. Her yıl aynı töreni sessizce yapıp dağılan Patrikhane görevlileri ve dindarlar, aniden karşılarında bu komediyi görünce bir an şaşırdılar ve belki de korktular. Çünkü zekâ düzeyinin bu kadar düşebilmesi gerçekten ürkütücüydü. Protestocular ‘ya sevin ya terk edin’ sloganını atınca işler daha da komik olmaya başladı, ondan sonra günün zirve noktasına erişildi. ‘Fatih’ rolündeki adamcağızın altındaki cisim aniden şarrrr diye sokağın ortasına işemeye başladı. (Bu arada bu cismin işeme fotoğrafına bakıp da onun eşek olmadığını, at olduğunu anlayan uzmanlar da var. Ve hayır bu ben değilim ne yazık ki.)

Fatih bu şekilde karizmayı fena halde çizdirdikten sonra protestocular sevemeyip dağıldılar ve tören de beklendiği gibi olaysız bitti. Bu da Türk milliyetçiliğinin kısa tarihinin uygun bir sonu oldu.

Haliç kıyısındaki protestoda sözde Fatih’in bindiği cisim aniden ‘şarrrr’ diye işeyiverdi.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:17

İLGİLİ HABERLER